«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εφιστά την προσοχή στους δημότες σχετικά με τη χρήση  του μπλέ κώδωνα. Το τελευταίο διάστημα, από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, έχουν καταγραφεί περιστατικά μη ορθής χρήσης των συγκεκριμένων κάδων.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών και να συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια με πολύπλευρα οφέλη για όλους...

ΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣπου καταναλώνονται στην επιχείρησή μας ή στο σπίτι μας. Δηλαδή:

·         Γυάλινα Μπουκάλια από νερό, γάλα, αναψυκτικά, κρασιά, αλκοολούχα ποτά κα.

·         Γυάλινες συσκευασίες και βαζάκια από χυμούς, τρόφιμα, γλυκά, μέλι, καλλυντικά, αποσμητικά κα.

 

ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑ

·         Υλικά που είναι γυάλινα αλλά δεν αποτελούν γυάλινη συσκευασία:
π.χ. ποτήρια, πιάτα, βάζα, τζάμια, καθρέπτες, φανάρια, τασάκια, κούπες κ.α

·         Υλικά που είναι συσκευασίες αλλά δεν είναι γυάλινες: πλαστικές, χάρτινες, αλουμινένιες, λευκοσιδηρές. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

·         Υλικά που ανήκουν σε άλλα Συστήματα ανακύκλωσης:
μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελαστικά αυτοκινήτων

·         Άλλα απορρίμματα που είτε πρέπει να τα απορρίψουμε στα κοινά σκουπίδια είτε να αναζητήσουμε άλλους τρόπους αξιοποίησής τους:
υπολείμματα τροφών, οικοδομικά υλικά, χώματα, χόρτα, ρούχα, παπούτσια κ.α.

 

Τα  σημεία που έχουν τοποθετηθεί  μπλέ κώδωνες μπορείτε να τα δείτε στο agrinio.gov.grστο «ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ».

«Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας. Δεν  επιτρέπεται να πετάμε τα σκουπίδια μας στους κώδωνες. Υπάρχουν σημεία σε όλο τον Δήμο όπου μπορούν οι δημότες να εναποθέτουν τις γυάλινες συσκευασίες.

Σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με το πρόγραμμα ανακύκλωσης, και  τη διαχείριση απορριμμάτων μπορούν οι δημότες να απευθύνονται στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη 15194», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

 

Πληροφορίες: Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,Δαγκλή 25 & Παπαϊωάννου, dka@agrinio.gr

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Eνημέρωση για την Παγκόσμια Ήμερα Στοματικής Υγιεινής


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημέρωση  για την Παγκόσμια Ήμερα Στοματικής  Υγιεινής που τιμάται την 20η Μαρτίου.

Οι κοινωνικές δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με εθελόντρια οδοντίατρο,  μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου,πραγματοποίησαν  ενημέρωση για την στοματική υγιεινή  και οδοντιατρικό έλεγχο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου.

 

Επίσης,  στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά,τη Δευτέρα 21 Μαρτίου,  θα επισκεφθούν το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 13ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ενημερώσουν του μαθητές για την σημασία της υγιεινής του στόματος και να διανείμουν φυλλάδιο στους γονείς των μαθητών,με θέμα «Η ενημέρωση, Το μεγαλύτερο όπλο για τους γονείς»,.

 

Η πρόληψη είναι το παν, όπως όμως και η αναγνώριση των διαφόρων στοματικών νοσημάτων, με την βοήθεια φυσικά των ειδικών.

ü  Μην αμελήσεις το ραντεβού με τον οδοντίατρο!

ü  Φρόντισε καθημερινά την στοματική υγιεινή !

ü  Άλλαξε διατροφικές συνήθειες, όχι μόνο για ένα υγιές και όμορφο σώμα, αλλά και για ένα υγιές καιλαμπερό χαμόγελο».

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι, την Δευτέρα 21 Μαρτίου, στην πλατεία  Δημοκρατίας θα μοιραστεί δωρεάν φυτικό  υλικό  από το φυτώριο του Δασαρχείου Αγρινίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διάνοιξη οδών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

 Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες  για τη διάνοιξη οδών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων που στοχεύουν στην καλύτερη πρόσβαση και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. 

Τα έργα  περιλαμβάνουν διάνοιξη, ασφαλτόστρωση,  δημιουργία πεζοδρόμων,   κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων και δημιουργία υποδομών ηλεκτροφωτισμού.  

Την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών μας και γι’ αυτό και φροντίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να επιλύονται λειτουργικά ζητήματα. Σταδιακά υλοποιούμε  ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων με τη διάνοιξη και ανακατασκευή των χωμάτινων δρόμων  γύρω από το δημοτικό σχολείο. Οι οδοί  ανακατασκευάζονται ώστε να είναι προσβάσιμοι και ασφαλείς».

 

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο  «Διανοίξεις –Ασφαλτοστρώσεις –Βελτιώσεις οδών σχεδίου πόλης Περιοχής Αγίας Βαρβάρας» προϋπολογισμού  1.860.000,00 €.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ