«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων, αυξήσεις στους μισθούς και ουσιαστικά μέτρα προστασίας είναι το ελάχιστο για να ανακουφιστεί ο λαός

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη σημειώνει:

«Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία ο πρωθυπουργός να μιλάει για μέτρα ανακούφισης, την ώρα που οι παράγοντες και οι αιτίες που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια "ζουν και βασιλεύουν". Κανένα μέτρο που εντάσσεται σ’ αυτή τη στρατηγική δεν πρόκειται να αναπληρώσει ούτε ένα μικρό μέρος των μεγάλων ανατιμήσεων, που είναι αποτέλεσμα της ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και των ενεργειακών ανταγωνισμών, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και που πληρώνουν οι λαοί πολύ ακριβά...

Αν ο δρόμος παραμένει ανηφορικός για τον λαό, αυτό συμβαίνει γιατί πυξίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων, αποτελούν οι λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, δηλαδή η υπεράσπιση των κερδών των λίγων.

Το ελάχιστο, αυτή τη στιγμή, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, είναι η κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στους μισθούς, ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ανέργους. Η πραγματική λύση βρίσκεται στον αγώνα για να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα το σύνολο των ενεργειακών πηγών της χώρας (λιγνίτης, υδρογονάνθρακες, γεωθερμία, ΑΠΕ κ.λπ.) προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η Ενέργεια να αποτελεί "εμπόρευμα".

ΥΓ: Δεν χρειάζεται ο πρωθυπουργός να μας υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι με το μέρος του ευρωΝΑΤΟικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, μας το υπενθυμίζει η κλιμακούμενη, αλλά και επικίνδυνη για τον λαό ελληνική εμπλοκή».