«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ


ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ

Συνάδερφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, παίρνουμε μέρος μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία οικοδόμων και το σωματείο μας για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Οι οικοδόμοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εδώ και χρόνια λόγω της μεγάλης κρίσης  στον κατασκευαστικό κλάδο, έχουν βιώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την ανεργία, την φτώχεια, τα εξευτελιστικά μεροκάματα, την ακρίβεια και την ανασφάλεια, ενώ τώρα βιώνουμε και την ακρίβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την συνεχιζόμενη κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις αυξήσεις στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, ρεύμα, είδη πρώτης ανάγκης να είναι τεράστιες...

Τα μεροκάματα στον κλάδο δεν γίνεται να βρίσκονται στα επίπεδα στης περιόδου της οικονομικής κρίσης. Οι ανάγκες διαβίωσης έχουν αυξηθεί και την στιγμή που τα πάντα ακριβαίνουν τα μεροκάματα είναι στάσιμα εδώ και πολλά χρόνια.

Το αίτημα μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο δεν είναι μόνο επίκαιρο αλλά αναγκαίο. Η τελευταία σύμβαση του κλάδου είχε υπογραφεί το 2009. Το να ξαναζητάμε τα μεροκάματα της σύμβασης του 2009 είναι απολύτως λογικό. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Το αίτημα για το μοίρασμα των υπέρ αγνώστων ενσήμων είναι δίκαιο αλλά οι κυβερνήσεις δεν το αποδέχονται. Είναι μεροκάματα δουλεμένα από εμάς και το κράτος μας τα κλέβει.

Η κατασκευή εργατικών κατοικιών, δημόσιων κτηρίων, νοσοκομείων, σχολείων, αντιπλημμυρικών έργων, αποτελούν βασικό στοιχείο για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης του κλάδου.

Οι συνταξιούχοι οικοδόμοι δεν μπορούν να ζουν με συντάξεις των 500 και 600 ευρώ το μήνα και όλες οι κυβερνήσεις να μαγειρεύουν επιπλέον πετσόκομμα.

Οι νόμοι Χατζηδάκη για κατάργηση του 8ωρου, του δικαιώματος στην απεργία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστών, τον περιορισμό των συγκεντρώσεων και των πορειών με τους μηχανισμούς καταστολής σε δράση, αποτελούν πισωγύρισμα στις πιο μαύρες σελίδας της ιστορίας.

Η πάλη των οικοδόμων- εργαζόμενων θα τα καταργήσει στον δρόμο του αγώνα.

Ζητάμε:

1.       Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο με κατώτερο μεροκάματα στα 55 ευρώ.

2.       Την διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων στους οικοδόμους, την στιγμή που μεγάλο ποσοστό οικοδόμων δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.

3.       Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων( ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

4.       Επαναλειτουργία του οργανισμού εργατικής κατοικίας

 

Καμία εμπλοκή στον Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο, στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων- Ευρωπαίων. Να κλείσουν οι Αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα που είναι ορμητήριο για κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση.

 

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του ΕΦΚΑ.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ