«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΤΟ Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για την απεργία στις 6 Απρίλη 2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

 ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου καλεί όλα τα σωματεία Δημοσίου τομέα, συλλόγους Αυτοαπασχολουμένων, Αγροτών καθώς και όλους τους φορείς και την νεολαία του νομού μας, την Δευτέρα 28/03/2022 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου σε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας στις 6/4/2022.

 ·         Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

·         Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Αγρινίου

 

***

ΤΟ Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για την απεργία στις 6 Απρίλη 2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.  

 Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325   FAX : 26140 46515

Αγρίνιο  23 /  03/ 2021

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα , τους συλλόγους  και φορείς των ΕΒΕ, των Αγροτών σε κοινό συντονισμό  για την επιτυχία  της Πανελλαδικής  Πανεργατικής Απεργίας στις 6 Απρίλη.

Δυναμώνουμε  και κλιμακώνουμε τη δράση μας , μετά τον κοινό συντονισμό των 5 εργατικών κέντρων  της Δυτικής Ελλάδας ( Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας , Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης)  με πάνω από 140 σωματεία, φορείς και συλλόγους  που πήραν αποφάσεις και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη ...

Είμαστε αλληλέγγυοι  σε όλους τους εργαζόμενους  και τα σωματεία  που είναι σε κινητοποιήσεις  αυτή την περίοδο , όπως στους οικοδόμους που παλεύουν για υπογραφή  Σ.Σ.Ε. με 38,50%  αύξηση στα μεροκάματα, στην  COSKO , στη ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τα συνδικάτα , τους συλλόγους , τους φορείς της περιοχής  να απαιτήσουν  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Καμιά συμμετοχή – εμπλοκή της Ελλάδας , με οποιονδήποτε τρόπο  και πρόσχημα . Να κλείσουν τώρα όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα που αξιοποιούνται σαν ορμητήρια πολέμου. Κανένα  ελληνικό στρατιωτικό  σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία , σε χώρες που συνορεύουν μ’ αυτή ή σε άλλες  ιμπεριαλιστικέ αποστολές.

Μπαίνουμε  στον αγώνα  για να μην πληρώσουμε με φτώχεια  , εξαθλίωση και ανεργία  , με διακοπές ρεύματος  και δυσβάστακτους  λογαριασμούς  τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 

Διεκδικούμε αποφασιστικά :

 

·                     Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό

·                     Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

·                     Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

·                     Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·                     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·                     Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·                     Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·                     Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

 

Για τον καλύτερο συντονισμό και την επιτυχία της απεργίας  η Διοίκηση του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία  και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και  του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους  των αυτοαπασχολούμενων , των αγροτών , καθώς και όλους τους φορείς  και τη νεολαία  του νομού μας  τη Δευτέρα 28/3/2022  και ώρα 6:30 μ.μ.  σε πλατιά σύσκεψη στα γραφεία του Ε.ΚΑ.

Επίσης την Τετάρτη  30/3/2022 θα πραγματοποιηθεί  η Γενική Απολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α.   στην οποία θα συμμετέχουν και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων  .

ΤΟ Δ.Σ.

 

***

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Δ. Τ. Εκτιμήσεις Διοίκησης για απεργία - απόφαση κλιμάκωσης αγώνα

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  Ελ. Βενιζέλου 13 Τηλ. 26410 21766

 

Αγρίνιο 22/ 3 /2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του σωματείου στη συνεδρίασή της  στις 22 Μάρτη 2022 έκανε  εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο. Φαίνεται να υπάρχει μια ανάκαμψη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια , που αφορά κυρίως  μεγάλα  κατασκευαστικά  έργα  στο νομό.

Εκτιμήσαμε  ότι η πανελλαδική πανοικοδομική απεργία  στις 16 Μάρτη  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  και αυτό  δίνει νέες δυνατότητες  για παραπέρα κλιμάκωση  της πάλης μας  για την υπογραφή  Σ.Σ.Ε.  με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα οξυμένα προβλήματα .

Οι εργοδότες ,  κάτω από την πίεση του αγώνα μας,   προτείνουν  αύξηση 18,20% στο κατώτερο μεροκάματο  του εργάτη,  28,30% του βοηθού και 38,50% του τεχνίτη  και αποδέχονται  μια σειρά από επιδόματα πάνω στα κατώτερα μεροκάματα  , όπως 10% επίδομα γάμου, 10%  επαγγελματική εκπαίδευση , 5% για κάθε τριετία μέχρι 6 τριετίες, 15% για εργασία σε μεγάλο ύψος και 5% για εργασία σε υπόγεια  θαλάσσια έργα.

Συντονίζουμε τη δράση μας με άλλα σωματεία , τα 5 εργατικά κέντρα τη περιοχής ( Πάτρας, Αγρινίου, Ζακύνθου,  Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Αμαλιάδας) για μέτρα προστασίας  του λαϊκού εισοδήματος  από την ακρίβεια και τι ανατιμήσεις, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.   διεκδικώντας 825 €  κατώτερο μισθό , κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος  και του φυσικού αερίου 50%,   κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια. Να σταματήσουν  οι διακοπές ρεύματος  στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά , άμεση επανασύνδεση  όλων των κομμένων  ρευμάτων . Να σταματήσουν οι κατασχέσεις  και οι πλειστηριασμοί στα εργατικά λαϊκά  νοικοκυριά.

Καμιά  συμμετοχή, καμιά εμπλοκή  της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο  με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα.

Να κλείσουν  τώρα όλες οι  ΑμερικανοΝΑΤΟϊκες  στρατιωτικές βάσεις  στη χώρα μας, κανένα ελληνικό στρατιωτικό  σώμα  να μη σταλεί στην Ουκρανία.

Μπαίνουμε  μπροστά, δυναμώνουμε το σωματείο μας διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.

Παίρνουμε  μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία  στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση  του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Η Διοίκηση και τα μέλη του σωματείου  τις επόμενες  μέρες θα πραγματοποιήσουν περιοδείες  στα μεγάλα εργοτάξια  της περιοχής , στα γιαπιά , σε στέκια  συναδέλφων και   συσκέψεις  για καλύτερη  ενημέρωση και συζήτηση  για την οργάνωση  και την επιτυχία της απεργίας.

ΤΟ Δ.Σ.