«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας ικανοποιείται με την υπογραφή για τηνανέγερση του νέου κτιρίου του7ου Γυμνασίου Αγρινίουαπό τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου παρουσία της Διευθύντριας  και του πρ.  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Δίνουμε οριστική λύση  στο πρόβλημα στέγασης του 7ου Γυμνασίου και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων....Έχουμε αποδείξει ότι διαχρονικός στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Το σχολείο,  προϋπολογισμού 3.030.303 €. από το Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα«Δυτική Ελλάδα 2014-2020»,  θα ανεγερθεί στην περιοχή πλησίον του ρέματος Λυκοραχίτη (περιοχή ΕΛΕΠΑΠ). Το έργο  προβλέπει την ανέγερση κτιρίου  σύγχρονων προδιαγραφών με  υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο  το οποίο περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου,   θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εξωτερική σκάλα  και ράμπα για την άνοδο στον Α' όροφο της οικοδομής. Για την είσοδο στο κτίριο θα τοποθετηθούν  ειδικές ράμπες για ΑμεΑ.

Την ικανοποίηση της για την  ανέγερση  του νέου σχολείου  εξέφρασε  η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου κ. Ντόρα Μαργάρα:

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου για τις κοπιώδεις προσπάθειες για την ανέγερση του νέου σχολείου. Είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει στολίδι για την πόλη και βασική δομή για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις».

Ο πρ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου  Β. Σαράκης ανέφερε σχετικά :

«Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν, και κυρίως τον  Γιώργο Παπαναστασίου, στην εκπλήρωση ενός ονείρου. Ελπίζουμε  ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου θα παραμείνει κλειστή η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου λόγω κρουσμάτων covid.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθούν αιτήματα  πολιτών.

Με μέριμνα της Υπηρεσίας δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στις οφειλές και συναλλαγές  με ληκτικές ημερομηνίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Κάσκαρη.

 Στο πλαίσιο   του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»  θα γίνουν εκτενείς  εργασίες προκειμένου το έργο να καταστεί έντεχνο και λειτουργικό.

Την Δευτέρα 04-04-2022 και  ώρα 07:00 θα διακοπεί η  κυκλοφορία των  οχημάτων στην οδό Κάσκαρη,  από την οδό Δημοτσελίου (Δήμου Τσέλιου) έως την οδό Σμύρνης,  για την ανακατασκευή της  καθώς και για την ανακατασκευή των πεζόδρομων Πλάτωνος και Αετοράχης που είναι κάθετες στην οδό Κάσκαρη.

Η διάρκεια των εργασιών που απαιτούνται θα διαρκέσουν περίπου 1,5 - 2 μήνες.

Σε όλες τις γύρω οδούς η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ