«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Τρεις εργαζόμενοι νεκροί – δολοφονημένοι σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών

Δεν είναι εργατικά δυστυχήματα, είναι εργοδοτικά εγκλήματα!

Τρεις εργαζόμενοι νεκροί – δολοφονημένοι σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών.


Έκρηξη σημειώθηκε χθες το πρωί σε εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ (Ελληνική Εταιρία Εκρηκτικών) στους Αγαλαίους Γρεβενών, όπου τρεις εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά. Στο εργοστάσιο αυτό δούλευαν 30 εργαζόμενοι. Μόνο τρεις βρίσκονταν εκεί την ώρα της έκρηξης, αλλιώς ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος...

Η ΕΛΤΕΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής εκρηκτικών στα Βαλκάνια με καθημερινή παραγωγή πολλών τόνων εκρηκτικών. Αμέσως μετά το δυστύχημα η εταιρία έβγαλε ανακοίνωση για το γεγονός επισημαίνοντας ότι "στο εργοστάσιο τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο...". Παρόλα αυτά, το εργοστάσιο ανατινάχτηκε ολόκληρο και μαζί του και τρεις εργαζόμενοι. Ο κυριότερος λόγος που εργαζόμενοι τραυματίζονται ή χάνουν την ζωή τους είναι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, η διαρκής πίεση για ολοένα και περισσότερη παραγωγή με ολοένα και λιγότερο προσωπικό, αλλά και η έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Δεν είναι ούτε λάθη, ούτε μεμονωμένα περιστατικά, είναι εργατικές δολοφονίες. Όσο βαθαίνει η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, όσο η επικίνδυνη φιλοπόλεμη συμμορία των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ παραμένει στην εξουσία, όσο χτυπάν τα δικαιώματα και τους μισθούς μας, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται το μεροκάματο για την υγεία και την ζωή μας.

Μόνη λύση για να σωθούμε από αυτή την κατάσταση, είναι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε ενωμένοι σε κάθε χώρο εργασίας, να παλέψουμε αρχικά για την κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος ν. Χατζηδάκη. Να αγωνιστούμε για να διώξουμε τους κανίβαλους της ΝΔ, που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.


Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com