«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Αγρινίου την 30/3/2022 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε την πιο κάτω πρόταση

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Αγρινίου την 30/3/2022 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε την πιο κάτω πρόταση:

Στις 6/4 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απεργούν γιατί οι αποδοχές τους παραμένουν στα «Τάρταρα», έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια και βλέπουν το εισόδημά τους να ξεζουμίζεται. Ταυτόχρονα παρακολουθούν με αποτροπιασμό την βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία που έχει επιπτώσεις σε όλους τους λαούς και βροντοφωνάζουν να σταματήσει  τώρα ο ιμπεριαλισμός πόλεμος που γίνεται για τα συμφέροντα των λίγων με το αίμα των πολλών μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτό το έγκλημα.

Σ’ αυτή την κινητοποίηση συμπαρατάσσονται οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν το Γενάρη καθώς και οι έμποροι της πόλης μας με τους ΕΒΕ που εκείνη τη μέρα κλείνουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους με σχετικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Όλοι γνωρίζουν ότι:

Αποδοχές- εισοδήματα και ακρίβεια είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Η ενεργειακή φτώχεια θα πλημμυρίσει στα λαϊκά στρώματα θα κάνει δύσκολες έως απαγορευτικές τις καλλιέργειες στο πρωτογενή τομέα και τη λειτουργία μικροεπιχειρήσεων. Σε αυτό προσκλητήριο δεν μπορεί κανείς να είναι απών, να σιωπήσει.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας η Τοπική Διοίκηση και ο Δήμος μας βρέθηκε στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον ένα ή τον άλλο βαθμό και ανεξάρτητα εκτιμήσεων αν αυτή η συνδρομή θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη ή όχι.

Σήμερα οι Δημοτικές Αρχές και ο Δήμος μας, θα δυσκολευτούν έως και δεν θα καταφέρουν να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη έστω και αυτά που μέχρι σήμερα προσφερόταν. Αυτό οφείλεται γιατί τα κονδύλια που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των Δήμων είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις ανάγκες και ούτε καν στα προβλεπόμενα όρια από την νομοθεσία, γιατί η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος γίνονται δυσβάσταχτα και για τους Δήμους, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό, οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχώς μειώνονται τη στιγμή που οι ανάγκες μεγαλώνουν.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε το Δ.Σ. να πάρει απόφαση να στηρίξει και να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κλείνοντας ταυτόχρονα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου την Τετάρτη 6/4, προβάλλοντας ταυτόχρονα μέσω τις κινητοποίησης και τα δικά του αιτήματα για:

·         Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης τουλάχιστον στο ύψος των νομοθετημένων πόρων

·         Να επιστραφούν τώρα τα παρακρατιθέντα  και μη αποδοθέντα

·         Άμεσα μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού

·         Να αποδοθούν από τις επιχειρήσεις ηλεκτροδότησης έγκαιρα όλα τα εισπραχθέντα δημοτικά τέλη.

·         Να συνδράμει το κράτος στο ενεργειακό κόστος της λειτουργίας των Δήμων και των υποδομών του( υπηρεσίες-ΔΕΥΑ-σχολεία κ.λπ.) απαλλάσσοντας παράλληλα από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημ. Συμ.  η στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα να καλέσουν το Δήμαρχο να εξετάσει το ενδεχόμενο την ημέρα εκείνη να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου.

    

                                                                                                                        Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι

                                                                                                                        Παπανικολάου Τιμολέων

                                                                                                                        Καρναβιάς Ιωάννης