«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) για την Απεργία στις 6 Απρίλη 2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ   Τ.Κ.  30132

Τηλ.-Fax: 2641057390

e-mail:omospondiaesbden@gmail.com 

 Αγρίνιο:23-3-2022

Αρ.Πρωτ.:2913

 

Ανακοίνωση για την Απεργία στις 6 Απρίλη

 Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια και τους φόρους!

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Καθημερινά βλέπουμε τα προβλήματά μας να διογκώνονται.

Η πανδημία και η κρίση προηγούμενα, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν, εξανεμίζοντας ότι εισόδημα έχει απομείνει. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα.

 Όλους μας απασχολεί το  ίδιο ερώτημα «θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;»...

 

 

Η Ομοσπονδία μας σας καλεί, μαζί με τους Συλλόγους μας να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε άμεση κάλυψη των αιτημάτων μας.

 

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια.

 

Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και αλλά κόστη. Δεν «χάνουν» όλοι από αυτές τις αυξήσεις. Εφοπλιστές, διυλιστήρια και άλλοι «κολοσσοί» βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται.  Οι πρώτες ύλες σπάνε ρεκόρ μέρα με την μέρα.  Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος “κανονιών” στην αγορά.

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό, ουσιαστικά κοροϊδία. Επιπλέον, αφήνουν έξω χιλιάδες συνάδελφους που έχουν πραγματική ανάγκη και «κόβονται» από  δημοσιονομικά κριτήρια.

Κανένα από τα μέτρα δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κανένας μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Μαζί με συναδέλφους από τους άλλους χώρους των επαγγελματιών να δώσουμε δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, όλους όσους στις 6 Απρίλη έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και κινητοποιήσεις.

Ο από κοινού αγώνας, δίχως να σημαίνει ότι ταυτίζονται πλήρως οι διεκδικήσεις μας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη!

Καλούμε τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας μας να πάρουν αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη, με όποιο τρόπο θεωρούν ότι θα έχει την μέγιστη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων (στάση εργασίας, ολοήμερο κλείσιμο κ.α.).

Καλούμε επίσης την ΕΣΕΕ άμεσα να προκηρύξει συμμετοχή στην Απεργία.

Να μην λείψει κανείς! Όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

Απαιτούμε:

        Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί  να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας

     Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

     Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

        Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα μας

        Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν πάρει ποσά έως 12.000 €, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

        Αποζημίωση για κάθε συνάδελφο επαγγελματία τουλάχιστον 500 ευρώ  που νοσεί ή νόσησε και δεν μπορεί να εργαστεί

        Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους

        Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή

        Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

        Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους  και τα λαϊκά στρώματα.

Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού   ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς

      Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

       Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

        Απαλλαγή όλων των αυτοαπασχολούμενων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

        Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                           ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ