«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΟΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Απρίλη 2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 6 ΑΠΡΙΛΗ, 10:30πμ,

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Εδώ και αρκετούς μήνες δίνουμε ένα σκληρό αγώνα για να μείνουμε στα χωράφια μας, στις καλλιέργειες, στην παραγωγή μας. Απέναντί μας βρήκαμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΝΔ και την καταστολή, σε μια συνεχή προσπάθεια να μας αναγκάσει να κάνουμε πίσω. Όμως για μας δεν υπάρχει περιθώριο να κάνουμε πίσω, γιατί αυτό σημαίνει να μείνουμε έξω από τα χωράφια μας και την παραγωγή μας.

Με τις κινητοποιήσεις μας, τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο νομό μας, το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αποδείξαμε ότι...

δεν κάνουμε πίσω, ότι δίνουμε συνέχεια για την ικανοποίηση των βασικών μας αιτημάτων, που είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμα και τα παραπάνω χρήματα-ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση δε θα δίνονταν αν δεν ήμασταν στο δρόμο.

Ο αγώνας μας δεν είναι "μια κι έξω", αλλά μια συνεχής και πολύμορφη αναμέτρηση με την πολιτική που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Μπροστά μας έχουμε τις επιπτώσεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ήδη, αυξήθηκε ακόμα παραπάνω το κόστος στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, ενώ και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές παρατηρούνται ελλείψεις αλλά και αυξήσεις στις τιμές. Τον τελευταίο μήνα το πετρέλαιο ξεπέρασε σε αύξηση το 30%, το ρεύμα το 50%, στις ήδη αυξημένες τιμές.

Ταυτόχρονα, το προϊόν φεύγει από τα χέρια μας, μέσα από το χωράφι σε χαμηλές τιμές και φτάνει στο ράφι, στο τραπέζι της κάθε λαϊκής οικογένειας πανάκριβο, με τους μεγαλεμπόρους, τα σούπερ-μάρκετ, τους μεταποιητές της βιομηχανίας, να θησαυρίζουν.

Ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο το λαό. Αντιμετωπίζουμε όπως και ο υπόλοιπος λαός τη μεγάλη ακρίβεια. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, τον οποίο πληρώνουν δυστυχώς πάντα οι λαοί και από την άλλη διεκδικούμε από την κυβέρνηση έμπρακτα μέτρα στήριξης.

Διεκδικούμε:

·         Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

·         Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

·         Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Στις 6 Απρίλη, όλος ο λαός θα βρίσκεται στο δρόμο, θα απεργεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το ΔΣ της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση, 10:30πμ, στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο, να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας, ενωμένοι μαζί με τον υπόλοιπο λαό, για να μείνουμε στα χωράφια μας, στην παραγωγή, στα χωριά μας.