«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

 

Ο εορτασμός της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει: «σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

 

Το πρόγραμμα του εορτασμού διαμορφώνεται ως εξής:

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

·      Γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ., από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου

·      Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών του Δήμου Αμφιλοχίας (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων), Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

·      Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία

·      Ώρα 10:00: Απότιση φόρου τιμής στην Αμφιλοχία από αντιπροσωπεία μαθητών στο μνημείο των Ηρώων

 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

·      Ώρα 07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας Αμφιλοχίας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

·      Ώρα 08:45: Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Αμφιλοχίας, από την Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας, παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων και εκπροσώπων του Δήμου

·      Ώρα 09:15: Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.

·      Ώρα 09:30: Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

·      Ώρα 09:45:Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμφιλοχίας

ΗΕκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας κυρία Βασιλική Γιάγκα

·      Ώρα 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.

·      Σιγή ενός λεπτού.

·      Λήξη Τελετής.

·      Έναρξη μαθητικής παρέλασηςστην Αμφιλοχία

·      Μαθητικές Παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις Δημοτικές Ενότητες Ινάχου καιΜενιδίου.

 

Οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία, στεφάνια θα καταθέσουν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, εκπρόσωποι συλλόγων Αναπήρων και μελών Εθνικής Αντίστασης.

 

Παρακαλούμε τους κ. κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητή Τροχαίας, Διοικητή Λιμενικού Τμήματος και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 

Κώστας Ριζογιάννης

***

Παραλαβή αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας ενημερώνει τους καταστηματάρχες της Αμφιλοχίας που έχουν αιτηθεί αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών εντός Χ.Ζ.Λ., ότι οι άδειές τους έχουν εγκριθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλάβουν από τογραφείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο ισόγειο του Δημαρχείου (αρμόδια υπάλληλος κα Αγγελική Βαρελά 26423-60433), έως και την Πέμπτη31Μαρτίου 2022.

Οι άδειες Μενιδίου θα παραλαμβάνονται από τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Γεώργιο Μπόβη (πρώην Δημαρχείο Μενιδίου 26813-60020).

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή των αδειών, είναι απαραίτητη η προκαταβολή του 30% του ετήσιου μισθώματος.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ