«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

20 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα  Στοματικής Υγιεινής

Με  αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα Στοματικής  Υγιεινήςπου τιμάται την 20η Μαρτίου,οι κοινωνικές δομές της   Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  Δήμου Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα:

·         το  Κοινωνικό Ιατρείο σε συνεργασία με τις  Δομές Αστέγων (Ανοικτό Κέντρο Ημέρας –Υπνωτήριο Αστέγων)διοργανώνει την Παρασκευή18/3/2022 και ώρα 13.00, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου ,ενημέρωση για την στοματική υγιεινή και οδοντιατρικό έλεγχο,από εθελόντρια οδοντίατρο, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου στους ωφελούμενους των Δομών Αστέγων.

·         Επίσης το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομάτη Δευτέρα 21/3/2022 θα επισκεφθεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 13ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ενημερώσουν του μαθητές για την σημασία της υγιεινής του στόματος και να διανείμουν φυλλάδιοστους γονείς των μαθητών,με θέμα «Η ενημέρωση, Το μεγαλύτερο όπλο για τους γονείς»,.

 

Τα στοματικά νοσήματα επηρεάζουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής ενός ανθρώπου, από τις προσωπικές σχέσεις, ως την απόλαυση του φαγητού. Ένα στόμα που νοσεί, μπορεί σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ν’ αυξήσει τις πιθανότητες, μεταξύ άλλων, εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπαθειών και πνευμονία.

 

Η πρόληψη είναι το παν, όπως όμως και η αναγνώριση των διαφόρων στοματικών νοσημάτων, με την βοήθεια φυσικά των ειδικών.

ü  Μην αμελήσεις το ραντεβού με τον οδοντίατρο!

ü  Φρόντισε καθημερινά την στοματική υγιεινή !

ü  Άλλαξε διατροφικές συνήθειες, όχι μόνο για ένα υγιές και όμορφο σώμα, αλλά και για ένα υγιές καιλαμπερό χαμόγελο».

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Αντιδρόμηση Εθνικής Αντιστάσεως - Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου,  εφαρμόζεται η αντιδρόμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο τμήμα του Σχεδίου Πόλεως που περικλείεται από τις οδούς Β. Παναγοπούλου, Εθνικής Αντιστάσεως, Γρηγορίου Λαμπράκη και Α.Ίσκου.

Ειδικότερα οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

·                     Αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Με τις νέες ρυθμίσεις η οδός  έχει μόνο άνοδο, στο τμήμα της από την πλατεία «Καραπανέικα» μέχρι τη συμβολή με την οδό Παναγοπούλου (δηλαδή μέχρι το πρατήριο βενζίνης AVIN). Στη συνέχεια, μετά το βενζινάδικο και μέχρι την έξοδο προς Καρπενήσι,  η οδός είναι διπλή κατεύθυνσης.

·                     Αντιδρόμηση της οδού Γρ. Λαμπράκη,  από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Πανδώρας.

Η οδός πλέον δεν έχει έξοδο προς την οδό Εθνικής Αντίστασης αλλά κατευθύνεται προς την οδό Ισκου και την οδό Πανδώρας.

·                     Αντιδρόμηση της οδού Ισκου. 

Συγκεκριμένα η οδός Ισκου είναι πλέον  κάθοδοςκαι θα χρησιμοποιείται από τα οχήματα που θέλουν να κινηθούν προς την περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου και προς  το γήπεδο Παναιτωλικού. Οι οδηγοί που κατευθύνονται στο Αγρίνιο από  Καρπενήσι ή Θέρμο και επιθυμούν   να μεταβούν  προς την περιοχή του  Αγίου Χριστοφόρου και προς το γήπεδο Παναιτωλικού,  θα στρίβουν δεξιά προς την οδό Λαμπράκη, στη συνέχεια θα στρίβουν  αριστερά στην οδό Ισκου για να φθάσουν  στον προορισμό τους.

·                     H αφετηρία των λεωφορείων της Αστικής Συγκοινωνίας από την οδό Ισκου, μεταφέρθηκε  στην αρχή της οδού Εθνικής Αντίστασης, στο σημείο που  λειτουργούσε πιάτσα των ταξί.

·                     Η  πιάτσα των ταξί από την αρχή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως μεταφέρθηκε στην γωνία της οδού Γοργοπατάμουπριν την πλατεία Καραπανέικα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ