«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ανάπλαση πλατείας στην Εργάνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις  για την  ολική ανάπλαση της πλατείας στις εργατικές κατοικίες στην Εργάνης, με δημιουργία παιδικής χαράς και χώρους αναψυχής και πρασίνου.

Στα πλαίσιο της ανάπλασηςπραγματοποιούνται εργασίες με στόχο οι  κάτοικοι να απολαμβάνουν χώρους όπου θα μπορούν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το έργο και  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία των παρεμβάσεων  που υλοποιούνται:«Αλλάζει ριζικά η εικόνα της περιοχής με ένα σύγχρονο έργο. Ομορφαίνει μια μεγάλη γειτονιά και οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ένα σημείο συνάντησηςμε πολύ πράσινο και μια παιδική χαρά.  Ένας χώρος,  που παρέμενε αναξιοποίητος και υποβαθμισμένος  για πολλά χρόνια,  αποκτά ζωή και θα παραδοθεί αναβαθμισμένος στους δημότες».

 

Το έργο «Διαμόρφωση  Κοινόχρηστων Χώρων  Σχεδίου Πόλης»   περιλαμβάνει την ανάπλαση τεσσάρων περιφερειακών πλατειών  συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000,00 Ευρώ  από το Ε.Π.  "Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020 για την υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Αντιδρόμιση της Εθνικής Αντιστάσεως

 

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, από τις 8:30 π.μ., θα  εφαρμοστεί  η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση για την αντιδρόμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο τμήμα του Σχεδίου Πόλεως που περικλείεται από τις οδούς Β.Παναγοπούλου, Εθνικής Αντιστάσεως, Γρηγορίου Λαμπράκη και Α.Ίσκου.

Ειδικότερα αντιδρομείται:

·         Εθνικής Αντιστάσεως

·         Α. Ίσκου

·         Αγράφων

·         τμήμα της Γρηγορίου Λαμπράκηκαθώς και των οδών που περικλείονται από τους συγκεκριμένους δρόμους.

Κλιμάκιο της Τροχαίας Αγρινίου και της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται στα σημεία ώστε να διευκολύνεται η  κίνηση των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα  προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους για μια ομαλή μετάβαση στη νέα κυκλοφοριακή κατάσταση.   

Αύριο, στο πλαίσιο της ρύθμισης, θα τεθούν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στην  πλατεία Αρη Βελουχιώτη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Παρουσίαση οικονομικής ταυτότητας του δημότη

 

Την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αγρινίου θα παρουσιάσει την εφαρμογή «e – οικονομική ταυτότητα του δημότη».

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11.00π.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας τουΥπουργείου Εργασίας και τον ΕΟΔΥ διοργανώνει αύριο Τρίτη 15/3/2022 εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνέχεια  της δράσης ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Ρομάσε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Αγρινίου,τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 15/03/2022 από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στον οικισμό του Εθνικού Σταδίου  στις 12.00 και στον οικισμό Αη-Βασιλιώτικα στις 14.00.

 

                                                                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                            ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ