«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Εκδήλωση Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 12.00 πραγματοποιείται η Εκδήλωση Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου  από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής. 

Οι  πολίτες, λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων,  θα  μπορούν να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν διαδικτυακά.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ο ακόλουθος:

https://www.youtube.com/watch?v=At_nekS5oqs

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορεί όποιος επιθυμεί να υποβάλλειερωτήματα   στο email: epixeirisiako.agrinio@gmail.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αγρινίου, το οποίο υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/2/2022.

Στόχος της Διαβούλευσης είναι η συλλογή προτάσεων από πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις ενώ σκοπός της διαδικασίας είναι η «μετατροπή» των προτάσεων αυτών σε δράσεις και έργα για το Δήμο Αγρινίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τη Διαβούλευση θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://ep-agrinio.gr/, όπου έχει αναρτηθεί επίσης το πλήρες κείμενο του Προγράμματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου με προέδρους Κοινοτήτων

Τον Δήμαρχο Αγρινίου επισκέφθηκαν  εννέα πρόεδροι Κοινοτήτων για να επιδώσουν επιστολή  με αίτημα την ενεργοποίηση των ανταποκριτών του ΟΓΑγια τις ζημιές που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών παγετού που επικράτησαν το διάστημα 25- 26 Ιανουαρίου 2022.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι  πρόεδροι:  Δ. Αναστασίου, Δ.Στεφανάτος, Π. Κουτούμπας, Κ.Σταμάτης, Χρ. Αδαμου, Γ.Γιάγκας, Μ. Χαραλαμπους,  Δ.Καλογεράκης,  Σ.Ηλιάδης

Είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ των προέδρων των όμορωνΚοινοτήτων Καλυβίων, Δοκιμίου, Αγγελοκάστρου, Λεπενούς, Στράτου, Οχθίων, Ρίγανης, Γουργιώτισσας και Κυψέλης, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου Καλυβίων, με κύριο αίτημα την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να καταγραφούν οι σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο παγετό.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου άκουσε με προσοχή τα σοβαρά ζητήματα που έθεσαν οι πρόεδροι : «Οι καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί της περιοχής από την πρόσφατη κακοκαιρία και τον παγετό είναι μεγάλες. Άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών. Οι εσπεριδοπαραγωγοί του Δήμου Αγρινίου βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντική μείωση του εισοδήματος τους. Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να ληφθούν τα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους καλλιεργητές της περιοχής μας. Αναντίρρητα στεκόμαστε στο πλευρό σας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ANAKOINΩΣΗ

 

Δημοτικός κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄

 

Και φέτος , ευελπιστώντας ότι ως το τέλος Μαΐου θα είμαστε σε θέση, να ανοίξουμε τον αγαπημένο μας κινηματογράφο Ελληνίς  και να κάνουμε όλοι αυτό που αγαπάμε πολύ, να προβάλουμε ταινίες, ο Δήμος Αγρινίου θα εκδώσει το περιοδικό που αφορά στον Κινηματογράφο με το πρόγραμμα των ταινιών για το καλοκαίρι.

 Ένα περιοδικό καλαίσθητο, που κρατάτε στα χέρια σας κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία 22 χρόνια και που στήριξε όλος ο κόσμος του  Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Στο περιοδικό υπάρχουν καταχωρήσεις με διαφημίσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για να  διαφημιστούν στο περιοδικό ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ 2022΄΄  καλούνται  να υποβάλλουν αίτηση στο email :politismos@agrinio.gr ή να επικοινωνήσουν

με την υπεύθυνη του Κινηματογράφου κα.Μπαλάσκα Χριστίνα στο τηλ. 26413 60614 για περισσότερες πληροφορίες.  

 

***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στον Αγρινιώτη δρομέα Φώτη Ζησιμόπουλο, νικητή  του 39ου «Σπάρταθλον», για την εντυπωσιακή συμμετοχή στο UltrarunningBarcelona 2022:

«Φώτη, για μια ακόμη φορά κατάφερες να μας συγκινήσεις με την υπερπροσπάθειά σου, με τη δύναμη να ξεπερνάς  τα όρια και το θάρρος να αντιμετωπίζεις  τις αντοχές σου. Η αναμέτρηση με ένα παγκόσμιο ρεκόρ είναι ο μεγαλύτερος  στόχος για έναν αθλητή. Κι εσύ  έχεις αποδείξει ότι μπορείς να παλεύεις για μεγάλους  στόχους.

Μαζί σου θυμόμαστε ότι ένα ταξίδι χιλιάδων μιλίων ξεκινά πάντα με ένα βήμα. Τα δικά σου βήματα είναι γεμάτα με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Είμαστε δίπλα σου στις  επόμενες μεγάλες αθλητικές προκλήσεις».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ