«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  αποτελεί τιμή στην προσωπικότητά της και στους πολλαπλούς ρόλους της, ως μάνας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας .

Με αφορμή την Ημέρα αυτή, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας &Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου θα πραγματοποιήσει...

δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με  την αντιμετώπιση της κακοποίησης που βιώνουν οι γυναίκες, τον αγώνα εξάλειψης σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο καθώς και για το έργο του ξενώνα.

Η δράση θα περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού υλικού και  θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη (πλησίον του Δημαρχείου) την Τρίτη, 8 Μαρτίου και ώρα 11.00-13.00.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

       ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η  Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού,σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας-ΚΜΟΠ συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού στα σχολεία μέσω του προγράμματος “LiveWithoutBullying”.

 

Σε μια συμβολική ενέργεια με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την Κυριακή 6 Μαρτίου, θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1)  με πράσινο χρώμα, που είναι το «χρώμα της ελπίδας». 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες για την  «Ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου».

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει τους πολίτες ότι,  κατά τη διάρκεια των εργασιών και στα σημεία όπου εκτελούνται έργα,  απαγορεύεται αυστηρά, για λόγους ασφάλειας,  η διέλευση των πεζών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην προσεγγίζουν τους εργοταξιακούς χώρους καθόλητην περίοδο που θα διαρκέσουν οι παρεμβάσεις.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ