«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - Η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης είναι δεμένη με τον αγώνα η Ενέργεια να μην αποτελεί «εμπόρευμα»

Η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης είναι δεμένη όσο ποτέ με τον αγώνα για να πάψει η Ενέργεια να αποτελεί «εμπόρευμα», το οποίο οι λαοί πληρώνουν πολύ ακριβά, ακόμα και με το αίμα τους, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για την εκτόξευση των τιμών στην Ενέργεια. 

Αναφέρει:

«Η εκτόξευση των τιμών στην Ενέργεια και τα καύσιμα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως βολικό άλλοθι. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης (απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ρύπων κλπ.) που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, καθιστώντας έτσι το πανάκριβο φυσικό αέριο στρατηγικό καύσιμο.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που προώθησαν την παραπάνω στρατηγική στο όνομα της "προστασίας του περιβάλλοντος", ενώ πραγματικός στόχος ήταν η προώθηση των ανταγωνιστικών σχεδίων της ΕΕ και των ομίλων της "πράσινης ενέργειας" -που τώρα επιταχύνονται με πρόσχημα τον πόλεμο και τις κυρώσεις στη Ρωσία- και που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει κάποια φιλολαϊκή διαχείριση, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κόμματα που έχουν υπηρετήσει εδώ και χρόνια με συνέπεια αυτή την πολιτική. Η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς είναι δεμένη όσο ποτέ με τον αγώνα για να πάψει η Ενέργεια να αποτελεί "εμπόρευμα", το οποίο οι λαοί πληρώνουν πολύ ακριβά, ακόμα και με το αίμα τους».