«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μοιράζουν στελέχη της δομής στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη (πλησίον του Δημαρχείου Αγρινίου) .

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας παγκοσμίως.

 Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής  η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με  την πρόληψη και την  εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι ζητούμενο της κοινωνίας : «Η ενημέρωση των πολιτών για την ύπαρξη και το έργο το οποίο προσφέρει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών  είναι διαρκής υποχρέωση μας. Πρόκειται για μια σύγχρονη δομή που παρέχει υπηρεσίες  σε θύματα έμφυλης βίας. Η σημερινή Ημέρα μας υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους. Ταυτόχρονα είναι ημέρα τιμής για τις γυναίκες και την προσφορά τους στην κοινωνία.».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

Η Ακτίνα Εθελοντισμού στο Γηροκομείο

Επίσκεψη στο Γηροκομείο πραγματοποίησαν μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και ευχήθηκαν στους τρόφιμουςγια την Σαρακοστή. 

Οι εθελοντές, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, είχαν την ευκαιρία να  επικοινωνήσουν με τους φιλοξενούμενους στους οποίους πρόσφεραν  τρόφιμα, είδη υγιεινής και μάσκες προστασίας.   

Η κ. Βούλα Αρτίκου – Γουργολίτσα, υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού ανέφερε ότι οι επισκέψεις στο Γηροκομείο θα αποκτήσουν τακτικό χαρακτήρα. Οι εθελοντές μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία των τροφίμων και την χαλαρή απασχόληση τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ