«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στη  Μπαμπίνη Ξηρομέρου για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν περισσότερα από έξι κιλά λαθραίου καπνού και (1.158) τσιγάρα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δραστών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν  (6.300) γραμμάρια λαθραίου καπνού, (1.158) τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και μια μηχανή κατασκευής τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, συνελήφθη ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, μια θήκη κυνηγετικού όπλου,  ένας γεμιστήρας και έντεκα  φυσίγγια.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 48χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (38) ναρκωτικά δισκία, ενώ κατείχε  παράνομα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας 77χρονου ημεδαπού.

Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη,
απείθεια και μέθη
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  35χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιτέθηκε σε 41χρονο ημεδαπό και του προκάλεσε με τα άκρα του και με τη χρήση αλυσίδας, σωματικές βλάβες. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη να διαφεύγει με μοτοποδήλατο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ αφού υποβλήθηκε σε έλεγχο μέθης διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επίδραση αλκοόλ. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος δεν συμμορφώθηκε άμεσα στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές από τις μεσημβρινές έως βραδινές ώρες παραβίασε πόρτα οικίας 58χρονου ημεδαπού,  εισήλθε στο εσωτερικό της και  αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ. Ο δράστης αναζητείται.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 30/11/2016 το απόγευμα στην Πάτρα, προσέγγισαν 56χρονο ημεδαπό και αφού τον ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 61χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν (16) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 16 ετών και χρηματική ποινή (27.500) για παράβαση του Νόμου περί επιταγών και καταδολίευση δανειστών.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών  ημεδαπών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία και οπλοκατοχή

  
Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών  σχηματίσθηκε δικογραφία για ηθική και φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού και δύο ακόμη συνεργών του, διότι έπειτα από διαπληκτισμό που είχε ο 48χρονος με τον 20χρονο γιό του, οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού  προκάλεσαν, με τη χρήση σιδερένιου λοστού και μαχαιριού, σωματικές βλάβες στον 20χρονο και στον 25χρονο αδερφό του. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο 20χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Πάτρας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη  ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων συντροφιάς
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Χάβαρι Ηλείας από αστυνομικό του  Aστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, 85χρονος ημεδαπός, διότι  σύμφωνα με καταγγελία κτηνιάτρου, δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας σκύλου ιδιοκτησίας του, στο Χάβαρι Ηλείας.

***
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο και στο Αιτωλικό
 Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τεσσάρων δραστών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, τέσσερις κλοπές σε οικίες, που έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2012, 2013 και 2016, σε περιοχές του Αιτωλικού και του Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκαν τέσσερις ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 20 και 15 ετών και δυο αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 44 και 27 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα:
•    Από 16/11/2012 έως 27/12/2012 στο Αγγελόκαστρο, ο 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας εισήλθε στο εσωτερικό εξοχικής κατοικίας 50χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, ηλεκτρικές συσκευές και ενδύματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.
•    Στις 24/12/2013, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, ο 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, εισήλθε στο εσωτερικό οικίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της,  το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα συνολικής αξίας (500) ευρώ.
•    Τον Μάρτιο του 2016 στα Βλυζιανά Αστακού, ο 20χρονος ημεδαπός εισήλθε σε οικία 83χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
•    Τον Αύγουστο του 2016, στον Άγιο Ιωάννη Αιτωλικού, ο 15χρονος ημεδαπός εισήλθε σε οικία 80χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας (100) ευρώ.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω τρείς δράστες στο Αίγιο για κλοπή σε βαγόνια του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν, επ΄αυτοφώρω, προχθές το βράδυ, στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52 και 30 ετών, καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Πατρών, όπου τεμάχισαν δύο βαγόνια του ΟΣΕ, με τη χρήση συσκευής οξυγονοκόλλησης και αφαιρούσαν σίδηρο συνολικού βάρους ενός τόνου, τον οποίο φόρτωναν σε φορτηγό του 52χρονου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τους τρείς δράστες, ενώ κατέσχεσαν το φορτηγό του 52χρονου, ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και η συνολική ποσότητα σιδήρου που είχαν αφαιρέσει, η οποία θα αποδοθεί σε νόμιμο εκπρόσωπο του ΟΣΕ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (05-12-2016 έως 11-12-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

·        Την Δευτέρα 05-12-2016  και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
·        Την Τρίτη 06-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
·        Την Τετάρτη 07-12-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -, Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
·        Την Πέμπτη 08-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και  Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
·        Την Παρασκευή 09-12-2016 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
·        Το Σάββατο 10-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως και 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
·        Την Κυριακή 11-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.