«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα για παραεμπόριο

Κατασχέθηκαν 1.250 ζευγάρια παπούτσια και 1.500 ζώνες

Συνελήφθη, χθες (21-12-2016) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης,  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραεμπόριο.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου ενήργησαν έλεγχο στον 38χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 1.250 ζεύγη υποδημάτων και 1.500 ζώνες μέσης, τα οποία διέθετε προς πώληση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 38χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 62χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού  για   καταδικαστική απόφαση και για Νομοθεσία περί αλλοδαπών 
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι στερείται νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην Χώρα μας, καθώς και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
 Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του: (α) δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Ά Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και του Δ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών και ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπές, 
(β) βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για υπεξαίρεση, (γ) ένταλμα Σύλληψης Ανακριτού Αθηνών για υπεξαίρεση,  (δ) διάταξη Προέδρου Εφετών Αθηνών για κλοπή και (ε) ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δυο αγνώστων δραστών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου για τον εντοπισμό δυο αγνώστων νεαρών, οι οποίοι χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο επιτέθηκαν σε 90χρονη ημεδαπή μέσα στην αυλή της οικίας της προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα και πορτοκάλια στην οικία της ηλικιωμένης και μετά την έξοδό της από το σπίτι, πήδησαν τον φράκτη της οικίας και της επιτέθηκαν χτυπώντας την και ρίχνοντας την στο έδαφος. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Από τους αστυνομικούς έχουν διενεργηθεί  προσαγωγές για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κίνητρο κλοπής σε βάρος της 90χρονης δεν προκύπτει.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού και δυο αγνώστων δραστών για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απλή σωματική βλάβη από κοινού
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών και ενός 24χρονου ημεδαπού, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα στο Αίγιο, αφού μετέβησαν σε κατάστημα καφέ ιδιοκτησίας 32χρονου  ημεδαπού  του προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη με τα χέρια τους στο πρόσωπο, ενώ του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σαβάλια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 6,3 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.