«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 23 Δεκέμβρη 2016

Ευχές από το Γραφείο Τύπου της ΠΔΕ
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για τις εορτές


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς, απευθύνει τις θερμές ευχές του προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας:
«Οι γιορτινές αυτές ημέρες των Χριστουγέννων μας μεταφέρουν μέσα από τη γέννηση του Χριστού, το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της χαράς.
Αυτές οι άγιες ημέρες ας μας δώσουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε όλοι μας για να απαντήσουμε στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και έχουμε μπροστά μας, για να καταφέρουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Το 2016 ήταν μία χρονιά δύσκολη, όμως καταφέραμε να κρατηθούμε όρθιοι. Έτσι και το 2017 που έρχεται με μεγάλες και σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με όραμα, ευθύνη και να ενώσουμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.
Στραμμένοι στον άνθρωπο και στις ανάγκες του και στέλνοντας ένα μήνυμα στη νεολαία μας:
Το μήνυμα της ενθάρρυνσης και της δύναμης να μείνει εδώ στον τόπο της.
Κάτι που θα γίνει μόνο με ανάπτυξη που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας όλο το βάρος της στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, για να υπάρχει σιγουριά και ασφάλεια και οι νέοι μας να οραματίζονται, να παράγουν, να δώσουν μια νέα κοινωνική και εθνική ώθηση στη χώρα μας.
Εύχομαι η νέα χρονιά που έρχεται να βρει την Ελλάδα ενωμένη πάνω σε ένα στόχο:
Να κρατήσουμε τη Δημοκρατία μας ζωντανή.
Εύχομαι σε όλους, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να έχουν δύναμη, κουράγιο, υγεία και αγάπη.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!».

***

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα

Με μελωδίες των Χριστουγέννων γέμισε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους φαντάρους από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤχ) Πάτρας.
Οι φαντάροι έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ευχόμενοι «χρόνια πολλά» στον Περιφερειάρχη και σε όλους τους συνεργάτες του...

Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικοτητας Κώστας Καρπέτας και Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη και να έχουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.
Αύριο Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας θα υποδεχθεί για τα κάλαντα από τις 9.30 το πρωί τα μέλη του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, καθώς και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
2016.12.23 - ΠΔΕ - Κάλαντα Χριστουγέννων σε Κατσιφάρα (KETX)
https://www.youtube.com/watch?v=JfUOiRNx7CY
 

***

Ξεκινούν οι εργασίες στον ποταμό Αλφειό – Υπεγράφη το έργο αποκατάστασης και συντήρησης των αντιπλημμυρικών


Μετά  τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, στον ποταμό Νέδα, που ήδη έχουν αρχίσει, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες στον ποταμό Αλφειό στην Π.Ε Ηλείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας με τον ανάδοχο και τη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου «Εργασίες συντήρησης -αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού Π.Ε. Ηλείας έτους 2015-2016», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 501/2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να προστατέψουμε τούς πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Λύτρας, συμπληρώνοντας πως οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα, ζητώντας μάλιστα από τον ανάδοχο να τελειώσουν στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση.
Το έργο αυτό προβλέπει συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά και γέφυρες, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης καθ’ όλο το μήκος  της πεδινής κοίτης, ενίσχυση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.

*** 

Συνάντηση του Κ. Καρπέτα με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Ε. Ζαφείρη

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Ευστράτιο Ζαφείρη, στο  πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της από κοινού δρομολόγησης ενεργειών Περιφέρειας και Υπουργείου.
Η σύσκεψη είχε ως στόχο την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα  σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη  βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας για το έτος 2017, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει την συνεισφορά του Υπουργείου στην εν λόγω βράβευση.
Ο κ.  Ζαφείρης εξέφρασε την υποστήριξη του Υπουργείου στο εγχείρημα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.
Ακολούθως, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν από κοινού το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση «Δικτύου Ενίσχυσης για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα».
Επιπροσθέτως, υπήρξε ενημέρωση για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου σχετικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς και τα προγράμματα για την επιχειρηματικότητα που διαχειρίζεται  το Υπουργείο.