«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 17 Δεκέμβρη 2016

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιδρύματος «Η Ελπίδα»
Ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και του Ν.Π.Δ.Δ. της Π.Δ.Ε «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα» για το 2017, θα τεθούν προς έγκριση στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Σώματος, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
Το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί είναι:

«Έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2017, το οποίο συνοψίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτους 2017, καθώς και τον προϋπολογισμό του Ν.Π.Δ.Δ. της Π.Δ.Ε. με την επωνυμία «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα», τους πίνακες στοχοθεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ενσωμάτωση των πινάκων στοχοθεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. της Π.Δ.Ε με την επωνυμία «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα».
«Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, ανάλογο των επιταγών των καιρών, που συμμορφώνεται στα όρια των δαπανών και επιχειρεί στο μέτρο του δυνατού να κατευθύνει πόρους σε δράσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Την εισήγηση του θέματος θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διαχείρισης ΠεριουσίαςΠαναγιώτης Μπράμος, ο οποίος και θα αναφερθεί αναλυτικά στο ισοζύγιο των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού αλλά και στη στοχοθεσία για την νέα χρονιά.

***

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε, με διευρυμένη πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
«Ο νέος Οργανισμός ενσωματώνει το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για εστίαση τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην κοινωνία, αλλά και τις αξίες της νομιμότητας, του δικαίου και της διαφάνειας, στις οποίες βασίζεται διαχρονικά η Περιφέρειά μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στο Σώμα και συμπλήρωσε:
«Μέσα από τη εμπειρία μας των 5 ετών ως Περιφερειακή Αρχή και με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, προχωρήσαμε, με διαδικασίες εκτενούς διαβούλευσης, στην αναθεώρηση του οργανωτικού σχήματος της Περιφέρειας, ώστε να αυξηθεί  η αποτελεσματικότητά μας.
Ο νέος Οργανισμός, όχι μόνο αντιμετωπίζει αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, αλλά ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις των νέων αρμοδιοτήτων που έρχονται στην Περιφέρεια, και ιδίως, αυτές του Δημοσιονομικού Ελέγχου, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Μέριμνας».
Επίσης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε του υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάστηκαν για την αναθεώρηση του Οργανισμού, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, που με την ανάληψη των καθηκόντων του ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να υπάρξει το νέο σχέδιο.
Για τη διαμόρφωση του αναθεωρημένου Οργανισμού, που παρουσίασε στο Σώμα ο κ. Δριβίλας, υπήρξε διαβούλευση με υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες, καθώς και με πάνω από 10 συλλόγους υπαλλήλων, των οποίων οι περισσότερες παρατηρήσεις ελήφθησαν υπόψη, ακόμα και αυτές που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή.