«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των αρχαιοκαπήλων



Πρόκειται για 32χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών

Συνελήφθη, σήμερα (9-12-2016) τα ξημερώματα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του  Ανακριτή  Πατρών για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση των αρχαιοκαπήλων, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, πριν δυο μήνες.

Ειδικότερα...
σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ είχαν συλληφθεί είκοσι έξι μέλη της και είχε κατασχεθεί πληθώρα αρχαίων αντικειμένων. (ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 05-10-2016:Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην αρχαιοκαπηλία)

***

Συνελήφθη 33χρονος  ημεδαπός στην Ηλεία για διακεκριμένες κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ κλοπές σε οικίες, οχήματα και καταστήματα 


Συνελήφθη, χθες (08-12-2016) στο Μαραθιά Ηλείας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο 33χρονος, προχθές 07-12-2016 το βράδυ, διέρρηξε τρεις οικίες ημεδαπών στο Μαραθιά και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και μικρή ποσότητα ελαιολάδου.  

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων και ελέγχων, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος  Ασφαλείας Αμαλιάδας, εντόπισαν  τον 33χρονο την επόμενη μέρα το πρωί και τον συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης το τελευταίο εξάμηνο είχε διαπράξει άλλες πέντε διαρρήξεις από τις οποίες τρεις σε οχήματα, μια σε πρατήριο υγρών καυσίμων και μια σε οικία στις περιοχές της Γαστούνης, των Σαβαλίων και του Ρουπακίου Αμαλιάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.  

***
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 32χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε στην αυλή οικίας 27χρονου ημεδαπού και αποπειράθηκε να παραβιάσει την κεντρική πόρτα του σπιτιού, πλην όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον παθόντα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, μετέβη ως πελάτης σε περίπτερο ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού και έπειτα από διαπληκτισμό που  είχαν για την αγορά προϊόντος, ο δράστης  του προκάλεσε τραυματισμό στο λαιμό με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Ο δράστης αναζητείται.


Σχηματισμός δικογραφίας  σε βάρος αγνώστου δράστη   για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των ζώων
    Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των ζώων, σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος προχθές μεσημβρινές ώρες στην Πάτρα είχε τοποθετήσει κομμάτια δηλητηριασμένης τροφής σε διάφορα σημεία αγροτεμαχίων κοντά σε οικία 46χρονης ημεδαπής,  με αποτέλεσμα να προκαλέσει το θάνατο των τριών σκύλων της. Ο δράστης αναζητείται.

Σύλληψη  ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες τα απόγευμα στα Βραχναιίικα Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητα  κάνναβης. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο  εργοταξίου κατασκευαστικής εταιρείας στο Αίγιο με σκοπό την κλοπή καλωδίων και άλλων υλικών, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από 39χρονο φύλακα. Οι δράστες αναζητούνται. 



Σύλληψη δυο αλλοδαπών για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαία, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 25 ετών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαία προκάλεσαν σωματική βλάβη σε δυο ανήλικους ημεδαπούς ηλικίας 11 και 15 ετών, χτυπώντας τους με τα χέρια. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο Παίδων Πατρών,  για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου, 50χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από τροχαίο με υλικές ζημιές στο οποίο είχε εμπλακεί με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό τη επήρεια μέθης.  


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Βάρδα Ηλείας από Αστυνομικούς μεικτού συνεργείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 41χρονος  αλλοδαπός υπήκοος Μπανγκλαντές, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών,  για παρεμπόριο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη έξι ημεδαπών για Νομοθεσία περί όπλων, παραβίαση όρων και προϋποθέσεων σχετικών αδειών και ασφαλούς φύλαξης
    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου τρεις 16χρονοι, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη θήρα, ενώ βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν δυο καραμπίνες, ένα δίκαννο,  36 φυσίγγια και μια φυσιγγιοθήκη. Επίσης, συνελήφθησαν δυο 46χρονοι και ένας 53χρονος, οι οποίοι ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι των κατασχεθέντων κυνηγετικών όπλων. 



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  51χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε  και κατασχέθηκε  μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.

***

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας στην Πάτρα, με θέμα : « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών για την προστασία της προσωπικότητας και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες



Τη Δευτέρα (12-12-2016) στις 10:30 το πρωί, στον πολυχώρο Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα : « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών ».

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων, με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.

Κατά την ημερίδα, θα αναπτυχθεί η μεθοδολογία και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες, θα αναλυθούν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές.

Παράλληλα, θα προβληθούν και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα απατής και θα μεταφέρουν τη βιωματική τους εμπειρία τους στο κοινό. 

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ, καλεί τους πολίτες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.