«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση Ε.Κ.Α. και ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο

Από νωρίς τα χαράματα οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έδωσαν τη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στα εργοτάξια της Ιόνιας οδού και στον κλάδο των κατασκευών συνολικά όπου η συμμετοχή των εργατών ήταν σχεδόν καθολική.
Στην απεργιακή συγκέντρωση που ακολούθησε, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου , και των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετείχαν με αποφάσεις και με την παρουσία τους το σωματείο καθαριστριών, προβάλλοντας το ειδικό πρόβλημά τους που είναι 4 μήνες απλήρωτες, και άλλοι κλάδοι, όπως των συνταξιούχων, των αναπήρων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των κατασκευών κ.α.

Οι ομιλίες-χαιρετισμοί άνοιξαν με την Ελισάβετ Καραμπούλη , πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς» . Στη συνέχεια χαιρετισμός έγινε απο τον  Ηρακλή Μπατσίδη, μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος ΔΠΦΠ του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, που ήδη βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, (κατάληψη των Πανεπιστημιακών τμημάτων) τον  Γιώργο Καραμητσόπουλο, πρόεδρο του Ν.Τ. Αιτωλ/νίας της  ΑΔΕΔΥ  και τον Γιώργο Δημητρουλή , μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ο Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο  Μαργιώλης Κώστας, γραμματέας του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Στο τέλος ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας από την οδό Παπαστράτου και καταλήγοντας ξανά στην κεντρική πλατεία.