«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή κατ’ εξακολούθηση
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 44χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη από υπεύθυνο υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ, να έχει αφαιρέσει τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας (93)ευρώ.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, προέκυψε ότι...
ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατ’ εξακολούθηση και με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές  από το ίδιο υποκατάστημα αφαιρώντας, συνολικά, ακόμη οκτώ  φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής χρηματικής αξίας (150) ευρώ.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τις οποίες είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης έξι μηνών η κάθε μια, για περιπτώσεις κλοπής.

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη, που έλαβε χώρα, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου στο Αγρίνιο. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης οδηγώντας όχημα, παρέσυρε και τραυμάτισε μια 19χρονη ημεδαπή, πεζή, η οποία μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Άγνωστος δράστης αναζητείται.

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη χώρα   
Συνελήφθησαν , χθες, στην Εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, στον κόμβο Κουβαρά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψη και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός  ανήλικου ημεδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού για απόπειρες κλοπής από κοινού
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 17 και 12 ετών, οι οποίοι παραβίασαν την περίφραξη οικίας 80χρονου ημεδαπού με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί  από αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και τράπηκαν σε φυγή. Ο τροχονόμος καταδίωξε πεζός τους δράστες και συνέλαβε σε κοντινή απόσταση τον  12χρονο.
Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει τις τελευταίες ημέρες ακόμη δύο διαρρήξεις σε οικίες χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Συλλήψεις πέντε αλλοδαπών για παράμονη διαμονή στη Χώρα   
Συνελήφθησαν, χθες, σε Αιγιαλεία και Δυτική Αχαΐα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 26 μέχρι και 35 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ενός αλλοδαπού για παρεμπόριο
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές, ο οποίος διέθετε προς πώληση (121) παιδικά παιχνίδια, χωρίς αδεία της αρμόδιας Αρχής και χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για Κλοπή   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 11-12-2016  μέχρι και 18-12-2016, στο Λαμπίρι, Αιγιαλείας, διέρρηξαν οικία 75χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (15.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (4.520) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι αφού διέρρηξαν παράθυρο αποθήκης Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Σαγαίικα, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν είκοσι κιβώτια με φυτοφάρμακα, συνολικής αξίας (20.000) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε ναρκωτικά δισκία.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους έντεκα γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής, σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, κλοπή που έλαβε χώρα, στις 10-11-2016, στα Καβάσιλα Ηλείας, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, ο δράστης, είχε παραβιάσει την κεντρική θύρα αποθήκης, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καβασίλων, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία και είχε αφαιρέσει ένα χορτοκοπτικό και εκκλησιαστικά είδη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη  ενός αλλοδαπού που αναζητούνταν με καταδικαστικής απόφαση για διακεκριμένες κλοπές καθώς και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση
 Από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, είχε συλληφθεί στις 16-12-2016 ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη διαμονή στη Χώρα και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
Αφού δακτυλοσκοπήθηκε διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ότι είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών, για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (19 Δεκεμβρίου 2016) σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Από τις αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ.  και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

***
Συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή στην Ηλεία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, περισσότερα από (150) γραμμάρια κάνναβης και είκοσι τμήματα φυτών της ίδιας ουσίας

Συνελήφθη, σήμερα (19-12-2016) το μεσημέρι στην Ηλεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, μια 47χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και  κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία της 47χρονης, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητες κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους (155,5) γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και είκοσι τμήματα φυτών κάνναβης, πρόσφατης καλλιέργειας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΑΡΛΕΥ ΚΑΙ ΡΙΚΙ!!!
https://www.facebook.com/hellenicpolice/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Στο λογαριασμο facebook της Ελληνικης Αστυνομιας εχει αναρτηθει ρεπορταζ με τους αστυνομικους σκυλους Μαρλευ και Ρικι που υπηρετουν στην Πατρα!