«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το γλέντι της ΚΟ Ξηρομέρου του ΚΚΕ στο Βασιλόπουλο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι της ΚΟ Ξηρομέρου του ΚΚΕ, όπου μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Πέμπτης στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σπύρος Κοτοπούλης μέλος της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως παρότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης είναι δύσκολη λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, «όλο αυτό το διάστημα καταγράφεται μια σημαντική οικονομική ενίσχυση από το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων, ακριβώς επειδή καταλαβαίνουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, θα πάνε για να συνεχιστεί η δράση του Κόμματός μας και το επόμενο διάστημα.»...
Πρόσθεσε πως κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι «δεν αρκεί απλά ένας αγώνας για τα οξυμένα καθημερινά προβλήματα, όσο και αν αυτός παραμένει σημαντικός και απαραίτητος. Αντίθετα, σήμερα προκύπτει πιο καθαρά η ανάγκη, η πάλη να κατευθύνεται σε ρήξη, σε ανατροπή, να έχει αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βλέπετε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχετε τη διάθεση να συγκρουστείτε με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις. Σας λέμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας. Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γιατί είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για ν' αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία.»
Παλεύουμε για ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, που σημαίνει Κόμμα παντός καιρού, ικανό να αντέχει σε ανηφόρες και κατηφόρες, σε δυσκολίες της ταξικής πάλης, για κόμμα ικανό να ανταποκριθεί στην ιστορική αποστολή του, καθοδηγώντας πρωτοπόρα την εργατική τάξη, το κίνημά της, να ηγηθεί αυτή της πάλης για την ανατροπή, ακριβώς γιατί "αυτή να πάρει πρέπει την εξουσία".
Σ’ αυτά τα πλαίσια θέλουμε, από σήμερα, να προϋπαντήσουμε το 20ο Συνέδριο του Κόμματός μας που θα γίνει την άνοιξη του 2017, αγοράζοντας από το χώρο της συνεστίασης τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη με τις Θέσεις της Κ.Ε.. Να προμηθευτούμε και να μελετήσουμε τις Θέσεις του Συνεδρίου, να τις διακινήσουμε πλατιά σε κάθε εργάτη, αγρότη, νέο που νιώθει στο πετσί του την αδικία. Οι θέσεις του συνεδρίου να γίνουν υπόθεση όχι μόνο των κομματικών μελών αλλά όλων όσοι έχουν συμφέρον από την ανατροπή αυτού του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος. Να βοηθήσουμε με ένα ολόπλευρο ιδεολογικό, πολιτικό, οργανωτικό ατσάλωμα ως Κόμμα της επαναστατικής ανατροπής ικανό να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον για γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.
Για να γίνει πράξη το σπουδαίο σύνθημα που φωνάζουμε στις διαδηλώσεις μας "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

ΖΗΤΩ ΤΑ 98 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλή δύναμη σε όλους και όλες με πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού.
Καλές γιορτές και καλή διασκέδαση σε όλους.