«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Πάνος Παπαδόπουλος: Ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού χωρίς σύνδεση με το Πλατυγιάλι Αστακού δεν νοείται!

Άρθρο – Παρέμβαση του Πάνου Παπαδόπουλου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού χωρίς σύνδεση με το Πλατυγιάλι Αστακού δεν νοείται!

Η πρόσφατη επίσκεψη (09/12/2016) του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στην περιοχή μας ήταν κατά βάση απολύτως θετική και επιβεβαίωσε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την πρόοδο των εργασιών και την Παράδοση της Ιόνιας οδού, ενός έργου που χρόνια καρκινοβατεί και που το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις κατάλληλες κινήσεις του Υπουργείου απέναντι στους παραχωρησιούχους και κατασκευαστές των έργων, έχει προσλάβει ταχύτατους ρυθμούς. Αξίζει να αναφερθεί ότι...
η ταχύτητα ολοκλήρωσης της Σήραγγας της Κλόκοβας έχει ξεπεράσει τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή στάνταρ και αυτό ομολογείται από παντού. Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω δεδομένα:
1)     Το έργο ολοκληρώνεται μέχρι το Μάρτιο του 2017, πλην ενός μικρού τμήματος στην τοποθεσία «Αβγό» πριν τα Ιωάννινα.
2)     Δίνεται σύντομα σε κυκλοφορία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σε ένα σημείο είχε παρουσιάσει καθίζηση και αποκαταστάθηκε.
3)     Μια νέα σημαντική εξέλιξη είναι η κάθετη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, είτε από την υπάρχουσα εργολαβία, είτε από εξασφαλισμένη νέα χρηματοδότηση.
Θέλουμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι οι ευθύνες κάποιων κυρίως το 2004 και εντεύθεν είναι τεράστιες που το μεγαλύτερο αστικό Κέντρο του Νομού έμεινε εκτός οδικής σύνδεσης με τον μεγάλο αυτό οδικό άξονα καθώς και το Πλατυγιάλι Αστακού. Ας σιωπήσουν λοιπόν πάραυτα όλοι αυτοί που σήμερα κάνουν το δάσκαλο ότι ακόμα (;) δεν παραδόθηκε το έργο, την στιγμή κατά την οποία αυτοί σχεδίαζαν, αυτοί κερνούσαν και αυτοί έπιναν με ότι αυτό συνεπάγεται. Πόσο μάλλον αυτοί που προσφάτως μοίρασαν τα φυσεκλίκια για να ρίξουν (!) την Κυβέρνηση, λες και αυτοί γεννήθηκαν από παρθενογένεση 35 χρόνια τώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Το δια ταύτα όμως είναι άλλο, εάν θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη στον νομό και στην περιοχή μας και να ξεφύγουμε από την απομόνωση, μια πρόταση υπάρχει:
Να ολοκληρωθεί η σύνδεση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια οδό! Απομένουν μόνο οκτώ (8) χιλιόμετρα από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι την Σταμνά ώστε να λάβει σάρκα και οστά, το όνειρο αρκετών δεκαετιών. Το έργο δεν έχει κατασκευαστικές δυσκολίες και μπορεί να προχωρήσει γρήγορα.
Καλούμε λοιπόν τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να εντάξει στο ΠΔΕ του Υπουργείου το συγκεκριμένο έργο, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση εκτιμώμενος προϋπολογισμός 10.000.000 ευρώ.
Τέλος δύο (2) επιμέρους ενδεικτικές προτάσεις:
-         Λιμάνι Μεσολογγίου: Ανάπλαση και αναμόρφωση και ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αρκετά πια με την Πάτρα και το Κατάκολο κ. Κατσιφάρα. Προς τούτο απαιτείται ετοιμότητα έργων και μελετών. Έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; Αμφίβολο εκτιμώμενος προϋπολογισμός 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ.
-         Αντικατάσταση εξοπλισμού αντλιοστασίων ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ και εργασίες πλήρους αποκατάστασης στη Διώρυγα Δ20 από το ΠΔΕ του Υπουργείου Μεταφορών. Να επικαιροποιηθούν, αξιοποιηθούν οι σχετικές μελέτες 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ.
Οι παραπάνω δραστικές παρεμβάσεις κατά την άποψή μας θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο στα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα για κάτι καλύτερο.
Πάνος Παπαδόπουλος


***

Οκτώ (8) άτομα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για ένα (1) χρόνο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. 13/2016 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αφορά το «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας του άρθρου 64 του Ν. 4430/2016». Από την εν λόγω πρόσκληση προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν αποτελεί κοινωφελή εργασία καθότι και οι αμοιβές και τα λοιπά επιδόματα και υπερωρίες (π.χ. επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας) είναι πλήρως εναρμονισμένα με την υφιστάμενη εργατική νομοθεσία (βλ. σχετική πρόσκληση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ). Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται ήδη στον ΟΑΕΔ από 12/12 λήγουν στις 22/12/2016.
Για την Αιτωλ/νία, η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου ενισχύεται με την μερίδα του λέοντος όσον αφορά το προτεινόμενο προσωπικό. Συγκεκριμένα προσλαμβάνονται:
Ø       ΔΕ βοηθών Νοσηλευτικής: ένας (1)
Ø       ΔΕ οδηγών πληρωμάτων – ασθενοφόρων: ένας (1)
Ø       ΠΕ Φυσικών – Ακτινοφυσικών ιατρικής: ένας (1)
Ø       ΤΕ Μαίες – Μαιευτές: δύο (2)
Ø       ΤΕ Νοσηλευτών: ένας (1)
Ø       ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας: ένας (1)
Ø       ΤΕ Ψυχοθεραπείας (για ΚΕΦΙΑΠ): ένας (1)
Σύνολο οκτώ (8) άτομα σε σύνολο δώδεκα (12) για την Αιτωλ/νία.
Ενημερώνουμε επίσης ότι στο τελικό στάδιο είναι η διαδικασία αξιολόγησης και η επιλογή από το Συμβούλιο Κρίσεων για την τοποθέτηση των τεσσάρων (4) μονίμων ιατρών, δηλαδή δύο (2) παθολόγων, ενός (1) καρδιολόγου και ενός (1) νεφρολόγου, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου του 2017.
Τέλος, ως προς την λειτουργία του αξονικού τομογράφου που ειρήσθω εν παρόδω το κάλυμμά του βρέθηκε εκτός του χώρου λειτουργίας του και όχι ο αξονικός, ο οποίος παρουσιάζει συνεχείς βλάβες – έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας από την 6η ΥΠΕ και ελπίζουμε σύντομα στην προμήθεια νέου, ούτως ώστε να λυθούν οριστικά τα τεχνικά προβλήματα που συνεχώς διαπιστώνονται.   
   

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και
Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας