«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Αιτωλικό με εξοπλισμό για αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και εξαρτήματά τους, (102) νομίσματα απροσδιόριστης χρονολογίας, σπαθιά, όπλα και φορητοί ασύρματοι

Συνελήφθησαν, προχθές (17-12-2016) το μεσημέρι στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 55, 47 και 36 ετών, καθώς και μια 42χρονη ημεδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα...

οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν, εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αιτωλικού και σε έρευνα που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Δύο χρυσά κοσμήματα,
•    Μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και πετρωμάτων,
•    Μια συσκευή ανίχνευσης υπόγειων υδάτων,
•    Έξι μπρούτζινοι και χάλκινοι ράβδοι για ανίχνευση μετάλλων και υπογείων υδάτων,
•    Οκτώ σωλήνες από αλουμίνιο και πλαστικό για ανίχνευση υπόγειων αντικειμένων,
•    Οκτώ ξύλινοι ράβδοι ανίχνευσης υπόγειων υδάτων,
•    Δύο κασετίνες με δείγματα μετάλλων και πετρωμάτων,
•    Ένα μπλοκ σημειώσεων με κωδικούς και τιμές που αντιστοιχούν σε μετρήσεις συσκευών ανίχνευσης μετάλλων και πετρωμάτων,
•    Μια κασετίνα με πέντε τμήματα ράβδων,
•    Μια πυξίδα και ένα θερμόμετρο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 55χρονου σε περιοχή της Καβάλας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Καβάλας, βρήκαν και κατέσχεσαν:

(Αντικείμενα υπό εξέταση και συσκευές)

•    Ένα πήλινο αντικείμενο ακαθορίστου σχήματος,
•     (102) κέρματα αγνώστου προελεύσεως και χρονολογίας,
•    Τρείς λίθοι με σκαλίσματα,
•    Ένα επιτραπέζιο μικροσκόπιο,
•    Μία ζυγαριά ακριβείας,
•    Μία ηλεκτρονική συσκευή με πλήθος διακοπτών μέσα σε βαλίτσα,
•    Δύο φορητοί ασύρματοι.

(Οπλισμός)
•    Τρία σπαθιά και δύο ξιφολόγχες,
•    Ένα ξίφος Αξιωματικού Ελληνικού Στρατού,
•    Δύο κυνηγετικά όπλα,
•    Ένα πιστόλι κρότου,
•    Ένα αεροβόλο όπλο,
•    Σαράντα τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου και της 42χρονης, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχαν παράνομα, ενώ επιπλέον στην κατοχή της τελευταίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, 54χρονος ημεδαπός, διότι έπειτα από τροχαίο με υλικές ζημιές στο οποίο είχε εμπλακεί με αυτοκίνητο, διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για θανάτωση ζώου
 Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 17-12-2016 το βράδυ τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία στον Αλισσό δηλητηριασμένες τροφές, προκαλώντας το θάνατο σκύλου, που βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο και τη διατάραξη υγείας ενός ακόμα σκύλου. Οι δράστες αναζητούνται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση των νόμων περί όπλων -  εκρηκτικών μηχανισμών
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών βρέθηκε χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, σε πεζοδρόμιο κοντά σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο είχε επιχειρήσει άγνωστος δράστης ανεπιτυχώς να τον πυροδοτήσει.

Σύλληψη ημεδαπής για απάτη
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, 47χρονη ημεδαπή, η οποία με το πρόσχημα ότι ενεργεί για λογαριασμό Συλλόγου, έπεισε ημεδαπό να αγοράσει αντί του ποσού των πέντε ευρώ ένα παιδικό βιβλίο.  

 ***
Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα (19-12-2016) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες (18-12-2016).
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες (18-12-2016).
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•    Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
•    Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
•    Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
•    Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
•    Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
•    Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής Απόφασης. Σημειώνεται ότι οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

***
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στην Ηλεία για διακεκριμένες κλοπές

Κατασχέθηκαν 20.000 ευρώ περίπου που είχαν αφαιρέσει οι δράστες

Συνελήφθησαν, χθες (18-12-2016) το απόγευμα στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Λευκοχωρίου Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 48, 38 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας τους και σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 19.795 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες την τελευταία μέρα είχαν διαπράξει τρεις κλοπές σε οικίες, στην Ελάτη και στο Αστροχώρι  Άρτας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 19.795 ευρώ, ένα χρυσό δαχτυλίδι, μια τηλεόραση και εργαλεία.

Όλα τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, προκριμένου να αποδοθούν στους παθόντες. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 20, 18 , 17 και 15 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 16χρονος συνεργός τους, διότι χθες το μεσημέρι, ενεργώντας από κοινού αποπειράθηκαν  να αφαιρέσουν αντικείμενα από οικία 91χρονης ημεδαπής, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Κατά την διαφυγή τους, στον προαύλιο χώρο της οικίας, ένας από τους δράστες απώθησε και τραυμάτισε την 52χρονη νύφη της παθούσας, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ενός ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας,  με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ  μηνών, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος άγνωστου δράστη, άνδρα, ο οποίος χθες το πρωί στην Αιγείρα, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ, μετέβη σε οικία 88χρονου  ημεδαπού, όπου τον έπεισε ότι είχε βλάβη ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, δήθεν για να την αποκαταστήσει. Δράστης αναζητείται.

***
Συνελήφθη 72χρονος στο Αγρίνιο για ασέλγεια σε ανήλικη

Ο δράστης επιβίβασε 13χρονη ημεδαπή σε αυτοκίνητο και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή, όπου της ενήργησε ασελγείς πράξεις

Συνελήφθη, χθες (17-12-2016) το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 72χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ασέλγεια σε ανήλικη.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας αυτοκίνητο προσέγγισε, έξω από σούπερ μάρκετ, μια 13χρονη ημεδαπή και την έπεισε να επιβιβαστεί σε αυτό υποσχόμενος ότι θα της δώσει (15) ευρώ. Στη συνέχεια την μετέφερε σε ένα λιοστάσι, όπου αφού της παρέδωσε τα χρήματα, ενήργησε ασελγείς πράξεις πάνω της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 72χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.