«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Κατοχή για τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου TEXAS HOLD ‘ EM
Κατασχέθηκαν εκατοντάδες μάρκες που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά και παιγνιόχαρτα
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες  (20-12-2016) το βράδυ, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός ιδιοκτήτης καφενείου και ακόμη επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 24 έως 60 ετών, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι, Αλβανίας, ηλικίας 37 και 39 ετών.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη καφενείου και των υπολοίπων εννέα δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διοργάνωσης, της διεξαγωγής και της συμμετοχής σε τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα...

 ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, επέτρεπε τη διεξαγωγή του τυχερού παιγνίου TEXAS HOLD ‘ EM, στους εννέα θαμώνες, στο εσωτερικό του καταστήματος του, όπου είχε εγκαταστήσει ειδικά διασκευασμένο (οβάλ) τραπέζι.
Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν (308) μάρκες διαφόρων χρωμάτων που αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά, μία μάρκα με την ένδειξη DEALER, (53) παιγνιόχαρτα και ένα τετράδιο σημειώσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Τονίζεται ότι οι έλεγχοι από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, 61χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί, συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών για σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, 70χρονος ημεδαπός,         διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι  διέθετε προς πώληση ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να κατέχει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.  

Σύλληψη ημεδαπής για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Ναύπακτο από συνεργείο ελέγχων του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 47χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι  διέθετε προς πώληση ψάθινα καλάθια, χωρίς να κατέχει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Σύλληψη αλλοδαπού  υπηκόου  Αλβανίας για  απείθεια, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη διαμονή στη Χώρα
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε υποδείξεις αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη σε κοντινή απόσταση, ενώ  σε έλεγχο που του ενήργησαν διαπιστώθηκε ότι δεν κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης και διαμένει παράνομα στην Χώρα. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για ρευματοκλοπή   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Αγρίνιο από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 28,27 και 26 ετών, διότι σε έλεγχο που έγινε στις οικίες τους, σε συνεργασία με συνεργείο της Δ.Ε.ΔΔ.Η.Ε. Αγρινίου, διαπιστώθηκε ότι  ρευματοδοτούνταν  παράνομα, με απευθείας σύνδεση καλωδίου από πυλώνα της Δ.Ε.Η..

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον ρευματοδοτούσε παράνομα την οικία.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο  τραυματισμό ενός ατόμου
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού, το οποίο έλαβε χώρα χθες 20-12-2016 τα ξημερώματα, στη μεγάλη Χώρα Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, χθες το πρωί πολίτες εντόπισαν τη σωρό του 46χρονου μέσα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, στο 1ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μεγάλης Χώρας Δοκιμίου – Καλυβίων και δίπλα του το μοτοποδήλατό του.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρίνιου, διενεργείται προανάκριση για τα αίτια θανάτου του 46χρονου , ενώ επιπλέον παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Α΄ και Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα έξι μηνών για αντίσταση και ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και ενδοοικογενειακή βία
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 29χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να τραυματίσει με μαχαίρι στο θώρακα 35χρονη ημεδαπή σύντροφό του, χωρίς να το καταφέρει ενώ στη συνέχεια της προκάλεσε εκδορές, στα άκρα.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων  Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης εννέα  ετών και τριών μηνών για ληστεία  και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σύλληψη ημεδαπού για ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ακράτα Αιγείρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, 66χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών,  για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και παράβαση της νομοθεσίας περί  ναρκωτικών.

Σύλληψη  ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 45χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Αγρινίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 19-2-2016 έως 20-12-2016 στο Αίγιο, αφού παραβίασαν κεντρική πόρτα καφετέριας, ιδιοκτησίας ημεδαπής, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν έναν  ενισχυτή ήχου, δύο επαγγελματικά  ηχεία, μία κονσόλα ήχου, τις καλωδιώσεις των ανωτέρω συσκευών, ένα φορητό  ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τάμπλετ, μία τηλεόραση εξοπλισμό κουζίνας, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δυο αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το μεσημέρι στην Μουριά Ηλείας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 44χρονου ημεδαπού και απειλώντας με τη χρήση όπλου τη ζωή 44χρονου φύλακα της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπής  για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, 23χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Πταισματοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί κράτηση πέντε ημερών και πρόστιμο διακοσίων πενήντα ευρώ, για επαιτεία.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για παράνομα παίγνια στην Ηλεία
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στον Πύργο που είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε «φρουτάκια» στο κατάστημα του και ένας παίκτης που συμμετείχε σε τυχερό παίγνιο

Συνελήφθη, χθες (19-12-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την εγκατάσταση και διενέργεια τυχερών παιγνίων.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 50χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα της συμμετοχής σε παράνομο τυχερό παίγνιο.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στο κατάστημα του 58χρονου, κατά τον οποίο συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον 50χρονο ημεδαπό, να συμμετέχει, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο τυχερό παίγνιο, «φρουτάκια».
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, με ειδικό λογισμικό για την λειτουργία του τυχερού παιγνίου, καθώς και  το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις του. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηλεία

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 43, 35 και 33 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε συμβεί τον Φεβρουάριο, στην Αμυγδαλή Λαμπείας στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, σε βάρος ενός τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 43, 35 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Από την αστυνομική  έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού με ένα συνεργό τους, που αναζητείται, στις 23-2-2016, αργά το βράδυ, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και αφού την απείλησαν με τη χρήση μαχαιριού, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνης ενδελεχής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κατά την οποία οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

***
Συνελήφθη 26χρονος στην Ηλεία για μεταφορά  αλλοδαπών

Ο δράστης μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερις υπηκόους Αλβανίας από την Μεσσηνία στην Χώρα τους

Συνελήφθη, χθες (19-12-2016) το βράδυ, στην Νέα εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, στη διασταύρωση Σταφιδόκαμπου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42, 35, 30 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και επέβαιναν οι υπόλοιποι τέσσερις αλλοδαποί και σε έλεγχο που τους ενήργησαν διαπιστώθηκε ότι και οι τέσσερις συνεπιβάτες είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 26χρονος μετέφερε τους ομοεθνείς του, από χωριό της Μεσσηνίας, στην Αλβανία, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.