«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον  Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  45χρονο ημεδαπός, διότι κατείχε παράνομα τέσσερα ξίφη και ένα μαχαίρι.

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή     
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Καινούργιο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 45χρονος ημεδαπός, διότι....
προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς στην οικία του με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα. 

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, 38χρονος ημεδαπός και σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, λόγω εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.
.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός για οπλοκατοχή ενώ αναζητείται η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στις Καμάρες Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 16χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ενώ αναζητείται η 38χρονη μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε  αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, 52χρονη ημεδαπή και σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, λόγω εμπλοκής της σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Γαβαλού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκε μέσα σε φάκελο, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε τρίμματα αποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό εμπορίου.

***
Συνελήφθη ανήλικος που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Πάτρα

Ο συλληφθείς είχε διαφύγει από το Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών 

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι πέντε περιπτώσεις κλοπών

Αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί του συλληφθέντα καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους

Οι δράστες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 65.000 ευρώ.

Συνελήφθη  χθες (13-12-2016) το απόγευμα, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία, βαρύνει δυο ακόμα συνεργούς του συλληφθέντα (ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών τους  (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) για παραμέληση της εποπτείας τους. 

Ειδικότερα, χθες (13-12-2016) το απόγευμα, ο συλληφθείς με τη συνεργό του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 57χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες, ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», είχαν διαπράξει το τελευταίο χρόνο είκοσι δυο διαρρήξεις σε οικίες, ενώ πριν τρία χρόνια περίπου είχαν διαρρήξει επίσης δυο αυτοκίνητα και ένα κομμωτήριο, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει εικοσιμία διαρρήξεις στην Πατρα και από μια στο Ρίο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα και την Παραλία Πατρών, ενώ το περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνας από τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των τριών γονέων των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του 32ου Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, για την κατεδάφιση με χρήση μηχανικών μέσων Άνω Διάβασης στο 155ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών και προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός και των δυο κατευθύνσεων κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού από σήμερα (14-12-2016) στις 16:00 έως αύριο (15-12-2016) στις 06:00 το πρωί. 

Ο ολικός αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τον ανισόπεδο κόμβο Ακράτας (149ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο.), έως τον ανισόπεδο κόμβο Καλαβρύτων, (159Ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο.), ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με εκτροπή τους στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών της κατεδάφισης την προβλεπόμενη ημερομηνία, αυτή θα πραγματοποιηθεί από την 21-12-2016  έως την 22-12-2016, κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Νοέμβριο 2016  και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2016, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 533- άτομα. Ειδικότερα :
  • 1
για ανθρωποκτονία
  • 2
για ληστείες
  • 51
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 71
για ναρκωτικά
  • 45
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 159
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 2
για απάτες
  • 202
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά  376  υποθέσεις. Ειδικότερα:

·        1
για ανθρωποκτονία
·        4
για ληστείες
·        182
για κλοπές/διαρρήξεις
·        57
για ναρκωτικά
·        132
για λοιπά αδικήματα

Εξαρθρώθηκαν  τέσσερις  εγκληματικές ομάδες – σπείρες  από τις οποίες οι τρεις διέπρατταν κλοπές και η μια απάτες σε βάρος πολιτών:

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
·        159
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
·        0,30
γραμμάρια κοκαΐνης
·        1.020
γραμμάρια κάνναβης περίπου
·        10
δενδρύλλια κάνναβης
·        19
δισκία ναρκωτικών
·        1.750
ευρώ
·        14
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
·        10
κυνηγητικά όπλα
·        3
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
·        1256
φυσίγγια
·        100
είδη παρεμπορίου
·        766
πακέτα τσιγάρων
·        45
Κιλά λαθραίου καπνού

***
Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας.


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Νοέμβριο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα έναντι 48 που είχαν συμβεί τον Νοέμβριο του 2015. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
  • 5 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 4 τον Νοέμβριο του 2015.
  • 1 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 τον Νοέμβριο του 2015.
  • 24 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 38 τον Νοέμβριο του 2015.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 54 παθόντες έναντι 63 τον Νοέμβριο του 2015:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
  • 5 νεκροί έναντι 4 τον Νοέμβριο του 2015.
  • 2 σοβαρά τραυματίες έναντι 6 τον Νοέμβριο του 2015.
  • 47 ελαφρά τραυματίες έναντι 53 τον Νοέμβριο του 2015.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
  • Απόσπαση προσοχής οδηγού 
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Νοέμβριο του 2016 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 232 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4953 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 195 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 2918 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
  • 1768
για υπερβολική ταχύτητα
  • 172
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 290
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 72
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 56
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 56
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 55
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 241
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 7
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 87
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 76
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 38
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση


Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.