«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η συνεστίαση της ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ, όπου μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν το «παρών» το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Νικολέτα Ρεπάνη, γραμματέας της ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
Φίλες και φίλοι,  Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Εκ μέρους της Κ.Ο. Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνεστίαση, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος μας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική  κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, της εργατικής τάξης είναι δύσκολη λόγω της φτώχειας και της ανεργίας. Παρόλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα, καταγράφεται μια σημαντική οικονομική ενίσχυση από το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων, ακριβώς επειδή καταλαβαίνουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, θα πάνε για να συνεχιστεί η δράση του Κόμματός μας και το επόμενο διάστημα....

Η περίοδος που διανύουμε  στο κατώφλι  του 2017, δεν είναι μια συνηθισμένη περίοδος, δεν είναι μια «ήσυχη» περίοδος. Τα ίδια τα γεγονότα και οι εξελίξεις της καπιταλιστικής οικονομίας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο το μαρτυρούν. Ζόρια και δυσκολίες για να βγουν οι καπιταλιστές από την ύφεση, στασιμότητα ή και αναιμική ανάκαμψη των κερδών τους πριν βυθιστούν σε νέα κρίση, όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλαγή συμμαχιών, κόντρες για το μείγμα διαχείρισης, για το χρέος, για τον επιμερισμό της χασούρας, καυγάς εντός και εκτός ΕΕ, μέσα στο εσωτερικό κάθε χώρας, για το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει.
Σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δρομολογεί  νέα μέτρα, υλοποιεί παλιότερα, με βασικό στόχο την διαμόρφωση φτηνής εργατικής δύναμης, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του ντόπιου κεφαλαίου, να διαμορφωθεί φιλικότερο για τα επιχειρηματικά κέρδη περιβάλλον.  Σε αυτό τον στόχο της επιχειρηματικής ανάκαμψης  με εργαλείο την ΚΑΠ και την άγρια φορολογία επιδιώκεται να φύγουν από την γη και τα κοπάδια τους οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, να διωχθούν  οι αυτοαπασχολούμενοι απ το εμπόριο, τον τουρισμό, άλλες υπηρεσίες,  ώστε να βρουν χώρο να διαθέσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαια σε αυτούς τους κλάδους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Κάθε μέρα κάθε ώρα, επιβεβαιώνεται ότι δεν αρκεί απλά ένας αγώνας για τα οξυμένα καθημερινά προβλήματα, όσο και αν αυτός παραμένει σημαντικός και απαραίτητος. Αντίθετα, σήμερα προκύπτει πιο καθαρά η ανάγκη η πάλη να κατευθύνεται σε ρήξη, σε ανατροπή, να έχει αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι βλέπετε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχετε τη διάθεση να συγκρουστείτε με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις. Σας λέμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας. Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γιατί είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για ν' αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία.
Να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.
Για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, με τις δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη κι η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας.  

Σύντροφοι και φίλοι,
Βαδίζοντας προς τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και 100 χρόνια από την συμπλήρωση της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις  για να μεγαλώσει η επιρροή και η εμβέλεια του Κόμματος σε όλο και νέες εργατικές - λαϊκές μάζες που εκφράζουν δυσαρέσκεια απέναντι σε όλους τους διαχειριστές της φτώχειας και της ανεργίας, του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, του σάπιου και διεφθαρμένου αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους τους.
Δουλεύουμε πρωτοπόρα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προωθώντας την κοινωνική συμμαχία εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των βιοπαλαιστών αγροτών και άλλων αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ, ενεργοποιώντας όλο και περισσότερους νέους και γυναίκες από αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις.
Παλεύουμε για ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, που σημαίνει Κόμμα παντός καιρού, ικανό να αντέχει σε ανηφόρες και κατηφόρες, σε δυσκολίες της ταξικής πάλης, για κόμμα ικανό να ανταποκριθεί στην ιστορική αποστολή του, καθοδηγώντας πρωτοπόρα την εργατική τάξη, το κίνημά της, να ηγηθεί αυτή της πάλης για την ανατροπή, ακριβώς γιατί "αυτή να πάρει πρέπει την εξουσία".
Σ’ αυτά τα πλαίσια θέλουμε, από σήμερα, να προϋπαντήσουμε το 20ο Συνέδριο του Κόμματός μας που θα γίνει την άνοιξη του 2017, αγοράζοντας από το χώρο της συνεστίασης τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη με τις Θέσεις της Κ.Ε.. Να προμηθευτούμε και να μελετήσουμε τις Θέσεις του Συνεδρίου, να τις διακινήσουμε πλατιά σε κάθε εργάτη, αγρότη, νέο που νιώθει στο πετσί του την αδικία. Οι θέσεις του συνεδρίου να γίνουν υπόθεση όχι μόνο των κομματικών μελών αλλά όλων όσοι έχουν συμφέρον από την ανατροπή αυτού του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος. Να βοηθήσουμε με ένα ολόπλευρο ιδεολογικό, πολιτικό, οργανωτικό ατσάλωμα ως Κόμμα της επαναστατικής ανατροπής ικανό να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον για γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.
Για να γίνει πράξη το σπουδαίο σύνθημα που φωνάζουμε στις διαδηλώσεις μας "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

ΖΗΤΩ ΤΑ 98 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλή δύναμη σε όλους και όλες με πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού και από σήμερα το βράδυ με το ριζοσπάστη στο χέρι.
Καλές γιορτές και καλή διασκέδαση σε όλους.