«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε κλοπή όπλου στο Αγρίνιο

Δράστες είναι δυο ανήλικοι ημεδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, κλοπή σε οικία, που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου,  στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ανηλίκων ημεδαπών ηλικίας 14 ετών για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται και οι γονείς των δυο ανηλίκων, ηλικίας 45, 45, 40 και 39 ετών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα....
την 2-12-2016 το μεσημέρι, οι δυο δράστες, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, σε οικία 61χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο και του αφαίρεσαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, έντεκα φυσίγγια και ένα τάμπλετ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δυο δραστών, ενώ όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην περιοχή Αγιοβασιλιώτικα, επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα σε χόρτα, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου,

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη πέντε ημεδαπών για κλοπή  
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, μετά από άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας , πέντε ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 29, 24, 20, 18 και 18 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από 83χρονη ημεδαπή, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα 70 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διάπραξη διακεκριμένων φθορών
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 16/12//2016 τα ξημερώματα, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο του πρώτου ορόφου σε σχολικό συγκρότημα της Αμφιλοχίας, προκάλεσαν φθορές και τοποθέτησαν ναφθαλίνη στους διαδρόμους του σχολείου, με αποτέλεσμα την μη διεξαγωγή των χθεσινών μαθημάτων.
Σύλληψη ημεδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου  
Συνελήφθη, χθες (16-12-2016) το απόγευμα, στο 91ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού  Αντιρρίου –Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 62χρονος αυτοκινητιστής, διότι κατελήφθη  να οδηγεί (ΤΑΞΙ) ιδιοκτησίας του και να μεταφέρει τρεις πελάτες, ξένους μεταξύ τους, από την Αττική στην Αιτωλοακαρνανία, υποκλέπτοντας το μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα και πραγματοποιώντας παράλληλα πολλαπλή μίσθωση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 15χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατελήφθη σε πλατεία της Πάτρας να κατέχει  διακόσια είκοσι πακέτα με λαθραία τσιγάρα και να τα πωλεί σε περαστικούς.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά  
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, 22χρονος ημεδαπός, καθότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και ένας πλαστικός τριφτής με υπολείμματα κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό  Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 39χρονος ημεδαπός, καθότι σε έρευνα  που ενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους οκτώ γραμμαρίων περίπου.

***
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Ανδραβίδα που είχε εγκαταστήσει «φρουτάκια» στο κατάστημα του

Κατασχέθηκαν  τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό  και τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων


Συνελήφθη, χθες (15-12-2016) το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την εγκατάσταση,  διενέργεια τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα του δράστη, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους υπήρχε εγκαταστημένο ειδικό λογισμικό για την διενέργεια του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια».

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες πράξεις του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 70 γραμμάρια κάνναβης και μια σιδερογροθιά

Συνελήφθη, χθες (16-12-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ και Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους ενήργησαν  έλεγχο στον 51χρονο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 71,9 γραμμαρίων.

Επίσης, στη κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια σιδερογροθιά και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

***
Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τυχερά παίγνια στην Ηλεία

Συνελήφθησαν τρία άτομα και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Συνελήφθησαν, χθες (16-12-2016) το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες,  ηλικίας 30 και 54 ετών, καθώς και μια 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αιθιοπίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκατάστασης και της  διενέργειας τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους υπήρχε εγκαταστημένο ειδικό λογισμικό για την διενέργεια του τυχερού παιγνίου «φρουτάκια».

Κατά τον έλεγχο συνελήφθη η 38χρονη προσωρινή υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς και δυο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 54 ετών, οι οποίοι  συμμετείχαν ως παίκτες στο παράνομο παίγνιο.

Παράλληλα, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια των απαγορευμένων παιγνίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του καταστήματος συνεχίζονται.


***
Διάλεξη από τον Μανώλη Γλέζο σε σπουδαστές Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών με θέμα «Η προσφορά του ελληνικού λαού και των συμμετεχόντων στα Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα εναντίον του ναζισμού»
Διάλεξη με θέμα « η προσφορά του ελληνικού λαού και των συμμετεχόντων στα Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα εναντίον του ναζισμού» πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2016, από τον Μανώλη Γλέζο σε σπουδαστές Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την έναρξη της διάλεξης απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.
Παρέστησαν επίσης, οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Σχολών Αξιωματικών, Εθνικής Ασφαλείας, Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ο Διοικητής της  Σχολής Ανθυποπυραγών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των δύο Ακαδημιών και οι σπουδαστές των Σχολών Αξιωματικών και Εθνικής Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και της Σχολής Ανθυποπυραγών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μετά το πέρας της διάλεξης ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Μανώλη Γλέζο.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 14/12/2016 έως 15/12/2016 εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε ελαιοτριβείο στο Επιτάλιο Ηλείας και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Το χρηματοκιβώτιο βρέθηκε παραβιασμένο σε κοντινό αρδευτικό κανάλι. Οι δράστες αναζητούνται.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού
  
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στις Πεύκες Ηλείας, όταν 55χρονος ημεδαπός, αφού αρχικά στάθμευσε φορτηγό βαρέως τύπου, ιδιοκτησίας του, προκειμένου να προβεί σε αντικατάσταση λαμπτήρα, σε στύλο κοινοτικού ηλεκτροφωτισμού, παρασύρθηκε από αυτό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πύργου - Πατρών, από αστυνομικούς του   Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 31χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού-κάνναβης και μία συσκευασία,  που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν οκτώ γραμμάρια ηρωίνης σε βραχώδη  μορφή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απλή σωματική βλάβη

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το πρωί, προκάλεσε σωματική βλάβη σε 50χρονο ημεδαπό, χτυπώντας τον με τα άκρα του. Ο δράστης αναζητείται.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (19-12-2016 έως 25-12-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 19-12-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 20-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι - Αετός - Κομποτή  - Τρύφος  – Κονοπίνα  - Παπαδάτες  - Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 21-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 22-12-2016 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 23-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο - Πτελιά  - Λουτρό -  Αμπελάκι –  Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς.
•    Το Σάββατο 24-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (19-12-2016 έως 25-12-2016), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 19-12-2016  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζαίιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.
•    Την Τρίτη 20-12-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη - Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι -  Κάνδαλος – Πριόλιθος.   
•    Την Τετάρτη 21-12-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.
•    Την Πέμπτη 22-12-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πέυκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φιλιά – Λευκάσιο.  
•    Την Παρασκευή 23-12-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά – Πύργος – Βαλίμη – Αγία Βρβάρα  – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.  
•    Το Σάββατο 24-12-2016 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα, Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα – Μαμούσια.
•    Την Κυριακή 25-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού, Κάτω Ζαχλωρού, Ρογοί – Κερπίνη -  Λουσοί -  Λεύκα -  Σιγούνι.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (19-12-2016 έως 25-12-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 19-12-2016  και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τετάρτη 21-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Πέμπτη 22-12-2016 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00,  στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας -Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κόρμπα - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Παρασκευή 23-12-2016 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Το Σάββατο 24-12-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως και 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
***

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων



Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, δόθηκαν ειδικότερες εντολές σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.

Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται ήδη σε όλη την επικράτεια, στοχεύει στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται.

Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:

·        εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,

·        λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λπ., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές,

·        ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών,

·        εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , με έμφαση στους ελέγχους για το ωράριο λειτουργίας και την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων,

·        διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου (διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.) κυρίως σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, ιερούς ναούς, σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.λπ.,

·        διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.ά.),

·        λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.ά.), καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.

Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.



Μάλιστα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας θα συμμετάσχει σε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, μαζί με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό την πραγματοποίηση συντονισμένων ελεγκτικών δράσεων σε όλη τη χώρα, με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.

Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κ.λπ.).

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.

Φεύγοντας από το σπίτι

·        Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

·        Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

·        Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

·        Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

·        Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

·        Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

·        Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

·        Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

·        Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.

·        Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι

·        Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

·        Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

·        Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.

·        Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

·        Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

·        Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

·        Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή

·        Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

·        Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση

Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Στα Καιρικά Φαινόμενα

Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως

·        φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

·        προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

·        ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.

·        βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.

·        φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

·        φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη

·        προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

·        κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.

·        αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση που αποκλειστείτε

·        παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.

·        τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.

·        εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Επίσης, στην επίσημη Ιστοσελίδα (website) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες θεματικές συμβουλές για: