«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στο Μεσολόγγι για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων  περισσότερα από 60 γραμμάρια κάνναβης, δυο στιλέτα και μια σιδερογροθιά 

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 31 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 31χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    63,3 γραμμάρια κάνναβης, 
•    Μια ζυγαριά ακριβείας, 
•    Δυο μεταλλικούς τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
•    Δυο στιλέτα, τύπου πεταλούδας,
•    Μια σιδερογροθιά,
•    Το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ και
•    Δυο κινητά τηλέφωνα. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 28χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πλαστικός τρίφτης, που περιείχε υπολείμματα κάνναβης.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 31χρονου προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Μεσολογγίου, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κράτηση δέκα ημερών. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
   

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη   αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πατρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 53χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 366 πακέτα τσιγάρων  και 300 γραμμάρια λαθραίο καπνό, τα οποία κατασχέθηκαν.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας 21χρονος ημεδαπός, διότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

***
Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν από την Πολεμική Αεροπορία σε διαδικασίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Ολοκληρώθηκε προχθές, 09 Δεκεμβρίου 2016, η εκπαίδευση (15) στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διαδικασίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών, από την Πολεμική Αεροπορία.
Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από εξειδικευμένα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θεματικές ενότητες, όπως:
•    χειρισμός και τεχνική υποστήριξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών,
•    κανόνες εναέριας κυκλοφορίας,
•    αεροπορική νομολογία,
•    τεχνικές πτήσεων,
•    μετεωρολογία κ.λπ. θεματικές ενότητες.
Η εκπαίδευση διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα πτυχία απονεμηθήκαν στους εκπαιδευομένους από το Διοικητή της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Μαρίνος Λούκος, σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος και από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοκκίνης και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Λάμπρος Κατσίφας.