«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ευρώπη

Συνελήφθησαν οκτώ συνολικά άτομα, μεταξύ των όποιων και ο 35χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας

Οι δράστες μετέφεραν τους αλλοδαπούς με νταλίκες μέσω του λιμένα Πατρών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα, που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ευρώπη σε νταλίκες, μέσω του κεντρικού λιμένα Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν...
χθες (12-12-2016) αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε Πάτρα, Αθήνα και Καβάλα, έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35, 32, 36 και 34 ετών καθώς και δυο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 55 ετών αντίστοιχα.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν επίσης και δυο ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι όποιοι θα μεταφέρονταν παράνομα μέσω του λιμανιού της Πάτρας στη Ιταλία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον 52χρονο οδηγό στο λιμάνι της Πάτρας να μεταφέρει σε ειδική κρύπτη στη καμπίνα του οδηγού του οχήματος του, τους δυο αλλοδαπούς και τον συνέλαβαν.

Παράλληλα συνελήφθη στο Ρίο Αχαΐας, ο 32χρονος Ιρακινός, ο οποίος πριν λίγη ώρα είχε μεταφέρει τους δυο ομοεθνείς του από την Αθήνα έως τα διόδια του Ρίου όπου και τους παρέδωσε στον οδηγό του φορτηγού.

Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα συνελήφθη ο 35χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και δυο ακόμα μέλη της, ενώ στη Καβάλα  με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, συνελήφθη και ο 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος λάμβανε μέρος των χρημάτων που το κύκλωμα έδινε στον 52χρονο οδηγό καθότι ο τράκτορας του οχήματος άνηκε σε εταιρία Βουλγαρικών συμφερόντων της συζύγου του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατά τις έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών κατασχεθήκαν τα εξής :

•    Ένα φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών,
•    Ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο,
•    Το χρηματικό πόσο των 4.510 ευρώ,
•    Ένα πιστόλι κρότου – αερίων με γεμιστήρα, 
•    Δέκα φυσίγγια κρότου και
•    Πληθώρα κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

***
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι κλοπές σε καταστήματα και περίπτερα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού


Συνελήφθη, χθες (12-12-2016) το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, χθες 12-12-2016 το μεσημέρι, αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, από ταμειακή μηχανή καταστήματος, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, στο Μεσολόγγι, το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου αξιοποιώντας στοιχεία  ταυτοποίησαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία του 34χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στο Αγρίνιο και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης τους τελευταίους πέντε μήνες, με την ίδια μεθοδολογία, είχε διαπράξει άλλες πέντε κλοπές από τις οποίες οι τρεις σε καταστήματα και οι δυο σε περίπτερα, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος  αγνώστων δραστών για ζωοκλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 10-12-2016 έως 11-12-2016 στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας, παραβίασαν αποθήκη 74χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν 11 αμνοερίφια, αξίας 800 ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές τροχοφόρων
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 33χρονος ημεδαπός, διότι το βράδυ της 11-12-2016 προς 12-12-2016, αφαίρεσε δυο φορτηγά αυτοκίνητα από το Αγρίνιο και τη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στο Αίγιο, αφού παραβίασαν  μπαλκονόπορτα οικίας 73χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν  κοσμήματα αξίας (20.000) ευρώ. Οι δράστες αναζητούνται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών με ένταλμα σύλληψης
    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, (αδέλφια), ηλικίας 28 και 30 ετών, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας, για διακεκριμένες κλοπές, τις οποίες είχαν διαπράξει στη Σαλμώνη και στο Στρέφι Ηλείας.    


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη και καπνό.

Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική  απόφαση    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αγία Μαύρα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών της Αχαΐας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (Αρχιφύλακα και Ειδικού Φρουρού), που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αχαΐας, για κατάχρηση εξουσίας.
Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης στην όποια είχαν επιληφθεί οι δυο αστυνομικοί, διαπιστώθηκαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα περιστατικά που περιέγραφαν στις καταθέσεις τους.
Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο υπόπτου οχήματος, προχθές (11 Δεκεμβρίου 2016) σε περιοχή της Αχαΐας, τη διαφυγή δυο εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών και την προσαγωγή του τρίτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε τελικά δικογραφία για απείθεια και παραβάσεις του νομού περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.