«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Προβολή της ταινίας «Ακόμα και η βροχή»

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Αγρινίου τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 θα προβάλει την ταινία της Ιθίαρ Μπογιαΐν Ακόμα και η βροχή (ισπανικά: También la lluvia) στον Πολιτικό- Πολιτιστικό χώρο ‘’ΡΩΓΜΗ’’ επι της Αριστείδου Παρθένη 3 (έναντι ζαχαροπλαστείου Ελβετικόν).


...λίγα λόγια για την ταινία...
Η βολιβιανή κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε το 2000 την παροχή νερού, δημόσιου αγαθού ως τότε, με προτροπή της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι πολυεθνικές εταιρίες που προσέλαβε να το διαχειρίζονται τριπλασίασαν την τιμή του, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να πληρώσει...
Τα νότια προάστια της Κοτσαμπάμπα δεν είχαν καν εγκαταστάσεις ύδρευσης και έτσι οι κάτοικοι δημιουργήσαν μόνοι τους δεξαμένες που μάζευαν το νερό της βροχής και το φίλτραραν. Το βολιβιανό κράτος απαγόρεψε την αυθαίρετη συλλογή νερού και δημιούργησε μια αστυνομία νερού που έλεγχε τα σπίτια και γκρέμιζε τις δεξαμενές – μέχρι που οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και γκρέμισαν τα γραφεία της πολυεθνικής και της νομαρχίας και ακύρωσαν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο πετυχημένος αυτός αγώνας ονομάζεται απο τους ντόπιους ‘la guerra del agua’ – ο πόλεμος του νερού.


                    ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
                                                     ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ