«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο που αναζητούνταν με ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 Συνελήφθη, χθες (2-3-2015) το πρωί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
 Ειδικότερα...
ο 31χρονος στις (22-12-2014) στο Αγρίνιο επέβαινε σε αυτοκίνητο όπου μαζί με ένα συνομήλικο συνεργό του καταδίωκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση ένα 20χρονο ημεδαπό που οδηγούσε μοτοσικλέτα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Συνελήφθη  ένας 39χρονος ημεδαπός Ρομα στην Ανδραβίδα για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο δράστης  στη Γαστούνη, έπληξε δύο φορές με μαχαίρι έναν 28χρονο ημεδαπό Ρομά ,τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα

Συνελήφθη, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σήμερα (3-3-2015) το απόγευμα,  στην Ανδραβίδα, , ένας 39χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας,  αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν κατά την προανάκριση, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, σε καταυλισμό Ρομά στην Ανδραβίδα, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 39χρονο.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (2-3-2015) το βράδυ στη Γαστούνη, ο 39χρονος έπληξε δύο φορές με μαχαίρι τον 28χρονο , στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 39χρονου και του βιολογικού του πατέρα και είχε επέμβει ο 28χρονος προκειμένου να τους κατευνάσει.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε μεταβεί στην Ανδραβίδα, με μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει νωρίς σήμερα το πρωί, από ημεδαπό, στο Τραγανό Ηλείας, το οποίο βρέθηκε στο σημείο της σύλληψης του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο δύο ημεδαπές Ρομά για κλοπή


Οι δράστιδες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από μια 68χρονη ημεδαπή (70) ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό


Συνελήφθησαν, χθες (2-3-2015) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.


Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, οι δράστιδες πλησίασαν την 68χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή σε πλατεία και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσάντα της το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ καθώς και μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό.


Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο Ρομά στο Αγρίνιο.


Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 
***
 Δημοσιοποίηση φωτογραφιών από κλοπιμαία στην Ακαρνανία
Δημοσιοποιούνται φωτογραφίες των αντικειμένων προκειμένου ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες, παθόντες πολίτες



Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου κατασχεθήκαν, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, κλοπιμαία τα οποία φυλάσσονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας, προκειμένου ταυτοποιηθούν οι παθόντες από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί.



Ειδικότερα, στις 27/2/2015 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν σε καταυλισμό Ρομά και κατέσχεσαν:



·        (5) αλυσοπρίονα,
·        (6) ψαροντούφεκα, (1) σάκο με είδη αλιείας,
·        Κόπτη πλακιδίων, κόπτη ξύλων, ηλεκτρικό τριβείο, χορτοκοπτικό ηλεκτρικό κόπτη αλλαντικών, πιεστικό – πλυστικό



·        Ηλεκτρικό τροχό, ένα μηχάνημα ηλεκτροσυγκόλλησης
·        Μια οθόνη, ένα εκτυπωτή, τρείς ενισχυτές, μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή (dvd-cd player), μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων



·        Ένα βενζινοκίνητο αγροτικό μηχάνημα (φρέζα)
·        Και άλλα αντικείμενα όπως παρουσιάζονται στις φωτογραφίες




Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύμα κλοπής ή αναγνωρίζουν τα κλοπιμαία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26410-30168 και 26410-22520.