«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός για λαθραίο καπνό στο Αγρίνιο


Κατασχέθηκαν 13 κιλά λαθραίου καπνού στο φορτηγό όχημα του δράστη

Συνελήφθη, χθες (23-3-2015), το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 54 ετών ,σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Πιο συγκεκριμένα...
χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 54χρονο να επιβαίνει σε φορτηγό, το οποίο είχε σταθμεύσει και σε έλεγχο  που του πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκατρείς νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (13) κιλών.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός στην Πάτρα που διωκόταν με (10) καταδικαστικές αποφάσεις

Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε περισσότερα από (3) έτη φυλάκισης

Συνελήφθη , χθες (23-3-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί (10) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί συνολικά σε (3) έτη και (7) μήνες φυλάκιση καθώς και σε χρηματική ποινή (800) ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών και για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και αναβλήθηκε η εκτέλεση των ποινών του για δεκαπέντε ημέρες.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές στην Αιτωλία

 Οι δράστες διέρρηξαν τρείς οικίες και την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Παλαιομάνινας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, που είχαν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο, στο Μεσολόγγι, στο Ευηνοχώρι και στον Αστακό, αντίστοιχα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 19 και 18 ετών, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και τεχνικές μεθόδους,  με συνδρομή των αστυνομικών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, εξιχνίασαν τέσσερις συνολικά κλοπές (δύο στο Μεσολόγγι, μία στο Ευηνοχώρι και μία στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στη Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας).

Πιο συγκεκριμένα :

•    Την 24-12-2014, ο 18χρονος αφαίρεσε από οικία 82χρονης ημεδαπής στο Μεσολόγγι, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.
•    Την 30-1-2015 ο ίδιος δράστης, αφαίρεσε από οικία 68χρονης ημεδαπής, στο Μεσολόγγι,  κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.
•    Την 14-2-2015 ο 19χρονος αφαίρεσε από οικία 74χρονης, στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.220 ευρώ.
•    Την 3-3-2015 ο 19χρονος με άγνωστο συνεργό του μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 61χρονη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές γυναίκες για κλοπές στην Πάτρα

Οι δράστιδες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από πεζό, με την μέθοδο της απασχόλησης ενώ επιχείρησαν να αφαιρέσουν από το λαιμό ημεδαπής μία χρυσή αλυσίδα με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν, χθες (23-3-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 36 και 21 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (23-3-2015) το πρωί, οι δύο δράστιδες ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 59χρονη ημεδαπή και με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να αφαιρέσουν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της, χωρίς όμως να το επιτύχουν και τράπηκαν σε φυγή.
Για την ανεύρεση των δράστιδων ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους, μετά από λίγη ώρα και τη σύλληψή τους.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, την προηγούμενη μέρα το απόγευμα, οι συλληφθείσες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ, από 19χρονο ημεδαπό, με την ίδια μέθοδο.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.