«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από  (17.000.000) ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (19-3-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 59χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 59χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό...
των (17.402.191,05) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (10) γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθη, χθες ( 18-3-2015) το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ένας  37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών, εντόπισαν χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, τον 37χρονο, να επιβαίνει σε σταθμευμένο όχημα, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών απέρριψε στο οδόστρωμα δύο συσκευασίες που περιείχαν (10,2) γραμμάρια ηρωίνης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή σε οικία στο Νεροχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (25.500) ευρώ ,που είχε αφαιρέσει ο δράστης

Συνελήφθη, χθες (19-3-2015) το βράδυ, στο Νεροχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το βράδυ στο Νεροχώρι, εισήλθε σε οικία, 88χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό πόσο των (25.500) ευρώ καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν στο Νέροχωρι τον 20χρονο. Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί  στον δράστη, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει.

Σε έρευνα που ακολούθησε πλησίον της οικίας του 88χρονου βρέθηκε σε θαμνώδη περιοχή, το κυνηγετικό όπλο που είχε αφαιρέσει ο δράστης.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 20χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ το χρηματικό ποσό των (25.500) ευρώ και το κυνηγετικό όπλο αποδόθηκε στον παθόντα.

Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Αίγιο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος του είχε επιτεθεί νωρίτερα

Συνελήφθησαν σήμερα (19-3-2015), το πρωί, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, ο 49χρονος εισήλθε σε κατάστημα που διατηρεί ο 56χρονος και διαπληκτίστηκε μαζί του, για οικονομικές διαφορές.

Στη συνέχεια ο 56χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον 49χρονο και τον τραυμάτισε ελαφρά στα άκρα του, ενώ ο τελευταίος κατάφερε να του αποσπάσει στη συνέχεια το μαχαίρι και να τον τραυματίσει σοβαρά με αυτό, στο κεφάλι και στα άκρα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 49χρονο, εντός του καταστήματος, ενώ στο χώρο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους (30) εκατοστών.
Ο 56χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Ο 49χρονος συλληφθείς νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείου Αιγίου και θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από τη Δευτέρα ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» σε (22) γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Θα εφαρμοστεί στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη

Αποτελεί πιλοτική εφαρμογή, με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς

Η προστασία της γειτονιάς μέσα από μία σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του θεσμού

Ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», από την προσεχή Δευτέρα (23-03-2015) , θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, σε (22) γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή του θεσμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.

Η βασική φιλοσοφία του θεσμού, που εντάσσεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνει σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης.

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με τη δράση του ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» καθίσταται αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας και καλείται να συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.

Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.

Ανάλογη υποδομή προβλέπεται και στα Αστυνομικά Τμήματα, όπου λειτουργεί Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη. 

Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, στο πλαίσιο της επέκτασης του και σε άλλες περιοχές.

Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δήλωσε:

«Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς,  που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».