«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη των μαθητών του Β' ΕΠΑΛ στο Δημαρχείο Αγρινίου

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη  31 Μαρτίου 2015, στο Δημαρχείο Αγρινίου, επίσκεψη των μαθητών του Β' ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Καθαρότητας και Πρασίνου Ανδρέα Καλαμπαλίκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου,  για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, τα ανακυκλώσιμα υλικά και τη διαλογή τους...

 Ο κ. Καλαμπαλίκης υπενθύμισε στους μαθητές ότι στους μπλε κάδους μπορούν να ρίχνουν χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πρέπει πριν πεταχτούν στον κάδο της ανακύκλωσης να είναι άδεια και καθαρά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ελαχιστοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων και τις προοπτικές ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, με την προμήθεια μπλε κωδώνων ,οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν κατά κύριο λόγο την προσωρινή αποθήκευση και χωριστή συλλογή των γυάλινων συσκευασιών .
Ο κ.  Καλαμπαλίκης  προέτρεψε τους μαθητές να αγαπήσουν την ανακύκλωση και να την κάνουν πράξη στη ζωή τους,  τονίζοντας «Κάνοντας την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας , θα πετύχουμε  μια συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας , καθώς η ανακύκλωση βοηθά στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και αποτελεί δείκτη και άσκηση καθημερινού πολιτισμού. Οι ενημερώσεις αυτές θα συνεχιστούν αφού οι μαθητές μπορούν μέσα από την αμφίδρομη συνεργασία να αποκτήσουν γνώσεις και κίνητρα για να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωση και  να μεταφέρουν τη γνώση στις οικογένειές τους ».