«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» - ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Αγρινίου
Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Αγρινίου
Τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου

Θέμα: Αίτημα συνδημοτών μας

Συνδημότες μας, οι οποίοι κατοικούν σε μια «γκρίζα περιοχή» της πόλης, «γκρίζα» με την έννοια ότι βρίσκεται στον  ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του αστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου και τον δομημένο χώρο της Μεγάλης Χώρας αντιμετωπίζουν σημαντικά καθημερινά προβλήματα εξαιτίας της αδιαφορίας κάθε προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά και της σημερινής...
Η «Λαϊκή Συνέλευση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» αποφάσισε χθες να καταθέσει εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο μια σύντομη περιγραφή αυτών των προβλημάτων με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, τις τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι κακοτεχνίες και να αναβαθμισθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
1.    Ο δρόμος από τον κόμβο Σταδίου μέχρι την διασταύρωση στην Μεγάλη Χώρα (δρόμος - Αποθήκες Παπαστράτου) είναι γεμάτος με ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ λακκούβες. Χρειάζεται ασφαλτόστρωση ΚΑΙ ΟΧΙ γέμισμα των λακκουβών με πίσσα, όπως έκαναν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας βροχές να μετατρέπουν το δρόμο σε καρόδρομο (κατ΄ ευφημισμό).
2.    Το δρομάκι ακριβώς μετά το Τζαμί (στο σπίτι του Κώστα Πολύζου με τα θερμοκήπια) χρειάζεται:
•    α) Να αλλαχθεί ο σωλήνας  ύδρευσης ο οποίος είναι ΠΑΛΙΟΣ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την μεταφορά πόσιμου νερού, σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αφού σπάει αρκετά συχνά. Σε αυτό το σημείο τρέχει συνέχεια νερό και το σημείο είναι ΠΑΝΤΑ πλημμυρισμένο. Στο σημείο αυτό οι λακκούβες είναι πολύ μεγάλες και βαθιές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα διέλευσης με αυτοκίνητο. Με τα πόδια είναι σχεδόν αδύνατον, αν κάποιος δεν φορεί ψηλές μπότες ή γαλότσες.
•    β) Το δρομάκι αυτό χρειάζεται είτε να τσιμενταριστεί, είτε να ασφαλτοστρωθεί γιατί είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση.
3.    ΡΕΜΑΤΑ: Τα ρέματα της περιοχής είναι γεμάτα σκουπίδια και νεκρά ζώα τα όποια ρίχνουν  εκεί οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν (πρόβατα, γίδες, κότες, σκυλιά). Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πολλά λύματα βόθρων καταλήγουν στα ρέματα και η μυρωδιά είναι αποπνικτική – Δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο για τον δημόσιο υγειονομικό κίνδυνο, που χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση. Πολλά σκυλιά, κυρίως αδέσποτα, πηγαίνουν στα ρέματα και τρώνε τα κουφάρια των νεκρών και άρρωστων ζωών – πρόσφατα με τον καταρροϊκό πυρετό που παρουσιάστηκε είχαμε ανησυχήσει αρκετά για τα κατοικίδια μας και όχι μόνο.
4.    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Βρίσκονται παντού, στον κύριο δρόμο (από κόμβο Σταδίου μέχρι  την διασταύρωση της Μεγάλη Χώρας (δρόμος - Αποθήκες Παπαστράτου). Αρκετά μικρά χωμάτινα δρομάκια κάθετα με τον κύριο δρόμο έχουν γίνει ΧΑΒΟΥΖΕΣ (π.χ. το δρομάκι ακριβώς μετά το Ψηλογέφυρο). Τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται κούτες και χαρτιά στην μέση του κύριου δρόμου (Πέφτουν από τα φορτηγά/αγροτικά αυτοκίνητα των Ρομά, οι οποίοι μαζεύουν και ανακυκλώνουν χαρτιά, σίδερα κλπ) ως επίσης και σακούλες με απορρίμματα!
5.    ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Η περιοχή είναι σε συσκότιση! Δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός στον κύριο δρόμο με συνέπεια να καθίσταται επικίνδυνος καθώς υπάρχουν αρκετοί πεζοπόροι/ κάτοικοι που γυρίζουν στα σπίτια τους περπατώντας.
6.     ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ
7.     ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Ο κοντινότερος είναι στο κέντρο διανομής φρούτων στον κόμβο Σταδίου, ο οποίος είναι πάντα γεμάτος.

Για την Λαική Συνέλευση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Στέλιος Μερμίγκης