«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Γ. Παπαναστασίου με τον Π. Κουρουμπλή

Την  έμπρακτη στήριξη του, για την επίλυση των προβλημάτων και την παραμονή-ενίσχυση των τμημάτων του Αγρινίου κάνει πράξη ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μέσα από  συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες που  αναλαμβάνει .
 Έτσι μετά την προσωρινή έστω, επίλυση  του προβλήματος της σίτισης των φοιτητών, την επιστολή του στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά  και το κάλεσμα όλων να συστρατευτούν  στην κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση και εμπλουτισμό των πανεπιστημιακών τμημάτων, ο κ. Παπαναστασίου μετά μάλιστα και της διαβεβαιώσεις  του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά,  πως δεν θα μεταφερθούν τα τμήματα  και προκειμένου κάποιοι να μην εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της σίτισης ή το ζήτημα των υποδομών και της φοιτητής λέσχης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή...


Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, στην Αθήνα και   πέραν τον θεμάτων της υγείας που αφορούν την περιοχή και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχει  για το νομό ο Αιτωλοακαρνάνας Υπουργός , συζήτησε μαζί του και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τα Πανεπιστημιακά τμήματα . 

Ο κ. Παπαναστασίου ζήτησε από τον Υπουργό  να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο για τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης-εστίας για τους φοιτητές του Αγρινίου. Ο  κ. Κουρουμπλής   συμφώνησε πως θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις τόσο στα προβλήματα των φοιτητών όσο και σε αυτό της εγκατάλειψης που παρουσιάζει το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου. Στη συνάντηση αποφασίστηκε καταρχήν ο κ.Κουρουμπλής να έρθει σε επικοινωνία με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και βεβαίως να εξετάσει το θέμα της παραχώρησης, που βρίσκει σύμφωνο τον κ. Υπουργό

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε «Με αυτές τις κινήσεις, δημιουργούμε τις βάσεις για την εδραίωση των τμημάτων στο Αγρίνιο και την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Είμαι ικανοποιημένος  από το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Υπουργός Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι Αιτωλοακαρνάνας και θέλει το καλό του τόπου όσο και εμείς. Θα περιμένουμε να κάνει τις επαφές και της ενέργειες του γιατί υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν σχετικά με το παλαιό νοσοκομείο π.χ  κληροδότημα .Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν σταματάμε εδώ. Αύριο έχω συγκαλέσει στο γραφείο μου, όλους τους βουλευτές του νομού ,την Παρασκευή έχουμε ειδική συνεδρίαση στο Δ.Σ για το θέμα του Πανεπιστημίου και καλώ όλους, Περιφέρεια, φορείς κ.τ.λ να  παραβρεθούν .Πάντως σε σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρώ πως ικανοποιήσαμε αρκετά αιτήματα των φοιτητών και  προσπαθούμε εμπράκτως να αποδείξουμε πως τους στηρίζουμε. Καταρχήν ως δημοτική αρχή συνδράμαμε ώστε να μην υπάρχει μεταφορά του φαγητού είτε από το Μεσολόγγι είτε από την Πάτρα. Βρέθηκε Αγρινιώτης επαγγελματίας και σιτίζει τους φοιτητές και όπως διαπίστωσα είναι πολύ  ικανοποιημένοι. Τέλη Απριλίου που  θα γίνει ο νέος διαγωνισμός είμαι αισιόδοξος πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αφού υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους Αγρινιώτες επιχειρηματίες. Με κάποιους μάλιστα ήδη έχω συνομιλήσει. Προσπαθούμε να λύσουμε  και τα ζητήματα των υποδομών  έτσι ώστε να μην εφευρίσκουν κάποιοι φθηνές δικαιολογίες περί μεταφοράς των τμημάτων. Και επειδή  το θέμα που έχει ανακύψει είναι σοβαρό, θα πω το εξής. Πρέπει όλοι να  χειριστούμε το ζήτημα του Πανεπιστημίου με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Να αναλογιστούμε  το  ρόλο που έχει ο καθενός από μας και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Θα πρέπει να τηρούμε εμείς οι μεγαλύτεροι αυτά που διδάσκουμε  και θέλουμε να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές «ΉΘΟΣ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ»