«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
 «ΚΩΣΤΗΣ  ΠΑΛΑΜΑΣ»
 Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 158
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ο σύλλογος Εικαστικών "Κωστής Παλαμάς" και υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμα Πατρέων, τιμά προσωπικότητες της Πάτρας των οποίων το Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο τιμά την πόλη μας και κατ’ επέκταση τη χώρα.
Τα επίσημα τιμώμενα πρόσωπα όπως θα διαπιστώσετε και στην πρόσκληση είναι ο επίλεκτος, γνωστός μας ζωγράφος Χείρας Δημήτρης, ο συν-ιδρυτής του Πατρινού Καρναβαλιού Πάτρας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βούρτσης Δημήτρης ο  εξαίρετος καλλιτέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, Θεανίδης Βασίλης και ο διεθνώς γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάχαλης Αλέξανδρος, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας...

Η μεγάλη αγάπη του συμπολίτη συνθέτη μας για τον Εθνικό μας ποιητή τον ενέπνευσε και συνέθεσε το Ορατόριο «Κωστής Παλαμάς» και το παρουσίασε στο Παν/μιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στον Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου καθώς και στην Πάτρα στα πλαίσια ανάδειξης της οικίας Παλαμά σε Μουσείο Πολιτισμού.
Πρόσφατη διεθνή αναγνώριση ήταν η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ 
της Επιστήμης και της μουσικής (STARMUS) με την παρουσία της ελίτ της επιστήμης, της αστρονομίας και της μουσικής το οποίο έγινε προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντος θρυλικού,  αστροναύτη Νήλ Αρμστρονγκ.
Εξάλλου στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται μεγάλη τελετή για την ανάληψη της Ολυμπιακής φλόγας, ένεκα των Ολυμπιακών αγώνων, όπου Δήμος και πολιτιστικοί φορείς της Πόλης, μπροστά στο σπίτι του Παλαμά  και μέσα από αυτό, θα αναβιώσουν σε μια ιστορική τελετή, με την παρουσία πρωθιέρειας  και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ειρήνη, ισότητα, συναδέλφωση και το εύ αγωνίζεσθαι.
Το γεγονός αυτό θα βιντεοσκοπηθεί για να παιχθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Βραζιλία το 2016. Έτσι το έργο του Κωστή Παλαμά θα συνεχίζει να παίρνει  την διεθνή αναγνώριση που του οφείλουμε.
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της εκδήλωσης , στις 21 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 μμ στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών, για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα,  το οποίο θα συμπεριλαμβάνει Ομιλία «Πνεύμα και Τέχνη», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τιμητικές απονομές στους καταξιωμένους καλλιτέχνες μας, μουσική και απαγγελίες ποιημάτων
Με ιδιαίτερη χαρά αναμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή
Για τον Σύλλογο   Ο Πρόεδρος
Μαλλιάς  Θεόδωρος