«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγου Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ στον Δήμαρχο Πατρέων

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, πραγματοποίησε σήμερα (18-3-2015) το πρωί, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κωνσταντίνο ΠΕΛΕΤΙΔΗ...


Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα, που αφορούν την αστυνόμευση της Πάτρας, καθώς και  η τροχαία αστυνόμευση κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Τέλος,  τονίστηκε ότι και από τις δύο πλευρές θα υπάρχει συνεχή επικοινωνία για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης αλλά και τη βελτίωση τη καθημερινότητας των πολιτών.

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 19χρονο ημεδαπό στην Πάτρα

Πρόκειται για ένα 18χρονο ημεδαπό

Συνελήφθη, χθες (17-3-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, ο 18χρονος οδηγώντας μοτοσικλέτα δεν συμμορφώθηκε σε σήμα δικυκλιστή του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και τράπηκε σε φυγή. Ο δικυκλιστής ακολούθησε τον δράστη, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει άμεσα και τον συνέλαβε.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 18χρονος είχε επιτεθεί με μαχαίρι στις (16-3-2015) το βράδυ, στην Πάτρα σε 19χρονο ημεδαπό στον οποίο προκάλεσε σωματικές βλάβες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού στην Πάτρα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα στις (15-2-2015),στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και ευρήματα που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό έργο, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία δύο ανδρών ημεδαπών, ηλικίας 24 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις (15-2-2015), το απόγευμα, στην Πάτρα, οι τρείς δράστες εισήλθαν στην οικία του 58χρονου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους από την οικία έγιναν αντιληπτοί από τον 58χρονο και του άσκησαν σωματική βία τραυματίζοντας τον ελαφρά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν μεταβεί και αποχωρήσει από την οικία οι δράστες, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.