«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Απ. Κατσιφάρας: Πανστρατιά για να γίνει το σύνολο της Ολυμπίας Οδού επιτέλους πραγματικότητα

 Κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές, τους Δημάρχους, Περιφερειακούς Συμβούλους, φορείς και πολίτες ώστε να «δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουμε σθεναρά την υλοποίηση της Πατρών – Πύργου», απηύθηνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο.
Το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε...

να «επαναβεβαιωθεί η απόφαση που ελήφθη στις 15 Μαρτίου και όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και κηρύσσει πανστρατιά ώστε μαζί με υπόλοιπες αρχές και φορείς να επιδιώξει άμεσα την επανεκκίνηση του έργου προκειμένου σύντομα με χρονοδιαγράμματα να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολό του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού».

Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν συναντήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κόμματα, υπουργεία, πολιτικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προσδιορίσει με σαφήνεια τα νέα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
«Βρισκόμαστε και πάλι στις επάλξεις. Θέλουμε να γίνει πραγματικότητα αυτός ο αυτοκινητόδρομος, προκειμένου οι πολίτες μας να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε φορά που κινούνται σε αυτό το δρόμο. Ξεκινάμε πλέον μια εκστρατεία επανεκκίνησης του έργου στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου και θέλουμε να συστρατευτείτε όλοι μαζί μας. Τίποτα δεν έχει χαριστεί στην κοινωνία. Όλα γίνονται μετά από διεκδίκηση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για έναν νέο ‘Γολγοθά’ για ολόκληρη την Περιφέρεια μας. Όμως θα τα καταφέρουμε, όπως το κάναμε το 2013 και καταφέραμε και έγινε η επανεκκίνηση της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού».
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα τόσο για τη συνάντηση που είχε μαζί με τους φορείς στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη όσο και για τις εξελίξεις με την απόφαση που αναρτήθηκε λίγο αργότερα, καθώς και για την ακύρωση της αναμενόμενης δημοπράτησης του έργου, με απόφαση του κ. Σταθάκη η οποία και αναρτήθηκε λίγες ώρες αργότερα από τη συνάντηση στο πρόγραμμα «Διαύγεια».
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε αναλυτικά για το χρονικό αυτού του «πολύπαθου» έργου, από τότε που ψηφίστηκε στη Βουλή μέχρι και σήμερα, ενώ τόνισε πως «είναι μεγάλο το διακύβευμα. Αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος των συμπολιτών μας».
«Είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε σταθερά το σημαντικό αυτό έργο για εμάς και τους συμπολίτες μας. Υπενθυμίζω και θα συνεχίσω να το λέω μέχρι τέλους πως Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία. Και όλοι μαζί θα δώσουμε μεγάλο αγώνα για να το καταφέρουμε» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.