«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

«ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ»

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», εκφράσαμε με κάθε τρόπο, σε όλους τους τόνους και  προς όλους, την πλήρη και ξεκάθαρη εναντίωση μας με την εφαρμογή του, καθώς στερούσε από το νομό μας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, που έδρευε στο Αγρίνιο, αλλά και το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου, συνενώνοντας τα με τα αντίστοιχα ιδρύματα των Πατρών...

    Αντιδράσαμε όχι για λόγους αντιπολιτευτικούς ή γιατί είμαστε στείρα αντίθετοι με τις μεταρρυθμίσεις συλλήβδην, όπως μας κατηγόρησαν τότε. Κάθε άλλο. Αντιδράσαμε, γιατί βλέπαμε ξεκάθαρα αυτό, που ετοιμάζεται σήμερα. Τα εναπομείναντα πανεπιστημιακά τμήματα στον νομό, χάνοντας την αυτοτέλεια τους ήταν θέμα χρόνου να χαθούν και ως φυσική υπόσταση από τον τόπο μας, καταδικάζοντας ακόμα περισσότερο την Αιτωλοακαρνανία στην υπανάπτυξη.
 Σαν ανάπτυξη προφανώς και δεν εννοούμε τον τζίρο μερικών καφετεριών, όπως με υποτιμητικό ύφος ανέφερε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά την προστιθέμενη αξία που θα μπορούσε να προσδώσει η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με την τοπική οικονομία την οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας και την οποία σκοπίμως, προφανώς παραγνωρίζει.
    Τότε, καταθέσαμε προτάσεις για την καλύτερη ενσωμάτωση του ιδρύματος στην τοπική κοινωνία και οικονομία και δώσαμε λύσεις για τους πόρους, που θα μπορούσαν να διατεθούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, ενώ είχαμε προτείνει και την κοινή δράση όλων των κοινωνικών εταίρων, ώστε να αποτρέψουμε την μεταφορά. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και γίναμε όλοι θεατές της πρώτης πράξης του εγκλήματος.
    Σήμερα όμως, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε με σταυρωμένα χέρια την ολοκλήρωση της τελευταίας πράξης. Καλούμε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Υπουργό Παιδείας να λάβει σαφή θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούμε από τον Δήμαρχο Αγρινίου στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για τις 24 Μαρτίου, να προσκληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων του νομού, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και για να βγει επιτέλους μία, ενιαία φωνή, από όλη την Αιτωλοακαρνανία.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!