«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Προσήκουσα τιμή στην κ. Μαρία Τσούτσου!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/3/2015 ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την απόδοση Δημοτίας και Χρυσού Μεταλλίου της πόλης στην επί σειρά ετών Πρόεδρο του Εργαστηρίου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Μαρία Τσούτσου. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Καλούμαστε σήμερα κυρίες, κύριοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες, να αποδώσουμε την προσήκουσα τιμή με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην κ. Μαρία Τσούτσου. Μια προσωπικότητα που...
μια ολόκληρη ζωή αφοσιώθηκε στο καθήκον, τον άνθρωπο και τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Ίσως δεν είμαι αυτός που μπορεί να πει και να μνημονεύσει περισσότερα για την κ. Μαρία Τσούτσου. Απλώς θέλω να σημειώσω ότι με την παρουσία της και την δράση της, ό,τι αγάπησε σ’ αυτό τον κόσμο το “τύλιγε” με την ψυχή της και την γαλήνη που την διακρίνει και ό,τι “ακουμπούσε” στο σκοτάδι το έκανε χρυσό. Τέλος επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά από την 20ετή φιλία μας. Τα χρόνια που παραθέριζε με τον μικρό τότε Γιώργο – που σήμερα δεν είναι κοντά μας – στο Μύτικα και ήμουν Κοινοτάρχης, είχα πάντοτε κοντά μου μια καρέκλα όταν έμπαινε στη θάλασσα για να είμαι σε “ετοιμότητα”. Και αυτό το εκμυστηρεύομαι μετά από 20 χρόνια. Και επειδή η κ. Μαρία Τσούτσου εκτός από Αγρινιώτισσα, έδρασε στο Μεσολόγγι και είναι πολίτης του κόσμου, αξίζει αυτός ο έπαινος και η τιμή της πόλης. Θεωρώ λοιπόν ότι η σημερινή ομόφωνη απόφασή μας αποτελεί ιστορικό χρέος και αναγνώριση διαχρονικών αξιών».        
  
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου