«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν έξι ημεδαπές στο Αγρίνιο για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου

Οι δράστιδες με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 84χρονο ημεδαπό (550) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (27-3-2015) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με την ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας έξι ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 26,24,22,21,21 και 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα...
χθες το πρωί στο Αγρίνιο οι δράστιδες από κοινού, πλησίασαν ένα 84χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός και με την άσκηση σωματική βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν και προσήγαγαν τις δράστιδες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
***
Εξιχνιάστηκαν τρείς κλοπές σε οικίες σε Αιτωλικό, Νεοχώρι και Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας

Δράστης είναι ένας 19χρονος ημεδαπός , ο οποίος είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ( 16.700) ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τρείς κλοπές σε οικίες που έλαβαν χώρα σε Αιτωλικό, Νεοχώρι και Σταμνά.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο 19χρονος:

•    στις (26-7-2014) εισήλθε σε οικία 39χρονου ημεδαπού στο Νεοχώρι και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας (2000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ,
•    στις (3-8-2014) εισήλθε σε οικία 41χρονου ημεδαπού στα Σταμνά και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4150) ευρώ,
•    στις (2-12-2014) εισήλθε σε οικία 68χρονης ημεδαπής στο Αιτωλικό και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας (7500) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (2250) ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο δράστης παραβιάζοντας τα παράθυρα και τις θύρες των οικιών εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, ερευνούσε τους χώρους και αφαιρούσε κοσμήματα και χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
***
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί στην Πάτρα για κλοπές σε οικίες

Οι δράστες είχαν διαρρήξει τρείς οικίες σε περιοχές του Αιγίου

Εξιχνιάστηκαν (6) περιπτώσεις κλοπών συνολικά
Συνελήφθησαν, στις (26-3-2015) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συνδρομή των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, πέντε ημεδαποί άνδρες ηλικίας 30, 23, 22, 18 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στις (26-3-2015) οι πέντε δράστες από κοινού μετέβησαν με αυτοκίνητο σε περιοχές ( Σελιανίτικα, Άβυθο και Ροδοδάφνη) του Αιγίου και τέλεσαν μια κλοπή σε οικία και δύο απόπειρες κλοπής, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και τρόφιμα.

Άμεσα οι κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Άμεσης Δράσης Πατρών οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Πατρών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δραστών βρήκαν τα κλοπιμαία τα οποία κατέσχεσαν και απέδωσαν στους παθόντες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 18χρονος:

•    Στις (8-5-2012) είχε τέλεσει κλοπή σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πάτρα, όπου είχε αφαιρέσει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας (600) ευρώ,
•    Στις (11-8-2014) από κοινού με ένα 26χρονο ημεδαπό αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 59χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, χωρίς να το καταφέρουν.

Επίσης ο 16χρονος στις (16-9-2014) στην Πάτρα, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε παιδικό σταθμό, όπου είχε αφαιρέσει από 55χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, ποιστωτικές κάρτες καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα για εμπρησμούς σε κάδους απορριμμάτων

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-3-2015) νωρίς το πρωί στη Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό με πρόθεση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί οι δύο ημεδαποί, είχαν βάλει φωτιά και είχαν προκαλέσει φθορές σε τέσσερις πλαστικούς κάδους απορριμμάτων στα Ζαρουχλέικα και στο Ψαροφάι Πατρών.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες σε κοντινή απόσταση από τους τόπους των εμπρησμών.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο αναπτήρες με τους οποίους είχαν βάλει φωτιά στους κάδους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.