«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το ΤΕΙ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Π. Μυλωνάς»

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την προάσπιση, την προαγωγή και τη διαφύλαξη της υγείας, υλοποιεί και έχει προγραμματίσει ήδη και για το 2015, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ άλλων και για την οδική ασφάλεια των πολιτών....


 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια» αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 10 το πρωί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ (κεντρικός διάδρομος) στην Πάτρα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών Γιώργος Μιχαλόπουλος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης.

«Στόχος μας» όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, «είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα των δρόμων, να εκπαιδευτούν ώστε να είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί, να μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά σε περίπτωση ατυχήματος και γενικότερα να μάθουν για την οδική ασφάλεια».

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Δριβίλας, ενώ θα μιλήσουν ο εκπαιδευτής του Ι.Ο.ΑΣ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια ‘Γνώση – Πρόληψη – Ζωή’» και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος θα ενημερώσει για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε προσομοιωτές.