«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη στον δήμο Αγρινίου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

 Την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων, για τη λήψη σειράς προληπτικών μέτρων εν' όψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου ζήτησε o Aντιδήμαρχος Αγρινίου, Νίκος Καζαντζής  κατά την σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του δήμου Αγρινίου, με θέμα: «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 , στην αίθουσα στο Δημοτικό Κατάστημα ( πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου )...

 Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης o Γενικός Γραμματέας.Δημήτρης Τζιώλης ,οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο διοικητής  της Π.Υ Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας , εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της  Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ακαρνανίας, του Δασαρχείου, της ΔΕΗ  & ΑΔΜΗΕ, υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου κ.τ.λ. .

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής  στην τοποθέτηση του ανέφερε πως, παρά την  δύσκολη οικονομική κατάσταση ο δήμος  θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις  στις δασικές περιοχές, όπως οι διανοίξεις δασικών δρόμων και ο καθαρισμός τους σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ζήτησε την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την αποφυγή εμπρησμών.
Ιδιαίτερη αναφορά στην σύσκεψη  έγινε για τους  Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς σε Παραβόλα και Γαβαλού, οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι μετά και τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου. Ο Δήμος Αγρινίου, όπως ανάφερε ο κ. Καζαντζής προσανατολίζεται επίσης να λειτουργήσει τμήμα εθελοντών ως προς τη φύλαξη και την καθαριότητα δασικών περιοχών (π.χ δασύλλιο Αγίου Χριστοφόρου) ενώ γίνονται από πλευράς δημοτικής αρχής, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να έχουν έδρα το αεροδρόμιο Αγρινίου.