«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αγρίνιο για αγορά και πώληση ναρκωτικών δισκίων


Κατασχέθηκαν (37) ναρκωτικά δισκία και (190) ευρώ


Συνελήφθησαν, χθες (25-3-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο 33χρονοι ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
 Ειδικότερα...
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου εντόπισαν τους δύο δράστες, χθες το πρωί στο Αγρίνιο και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.



Σε έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου εντόπισαν στην κατοχή του πρώτου (37) ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των (190) ευρώ και στον δεύτερο ένα ναρκωτικό δισκίο.



Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι ο πρώτος δράστης είχε πωλήσει στον δεύτερο (15) ναρκωτικά δισκία έναντι του χρηματικού ποσού των (37) ευρώ.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές


Οι δράστες εμφανιζόντουσαν ως μέλη συλλόγου που διένεμε  έντυπο υλικό κατά των ναρκωτικών

Πραγματοποίησαν σε διάστημα δύο ημερών δέκα κλοπές στην Πάτρα, Αγίους Θεόδωρους Κορίνθου και Νέα Πέραμο Αττικής

Συνελήφθησαν, χθες (25-3-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 30 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες είχαν προσαχθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, χθες το πρωί, από την Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου,  οι οποίοι τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή και να κατέχουν συσκευές κινητών τηλεφώνων και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας κατά την προανάκριση, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την τέλεση από τους δράστες, δέκα περιπτώσεων κλοπών που τελέστηκαν στις 23 και 24/3/2015 σε Πάτρα, Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας και Νέα Πέραμο  Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι    με το πρόσχημα διανομής εντύπων με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», εισέρχονταν σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα ( γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και φροντιστήρια) στις προαναφερθείσες περιοχές, κατά τις ώρες λειτουργίας τους και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία  των εργαζομένων, αφαιρούσαν από ανασφάλιστα γραφεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες με χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν:
  • Τρείς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
  • Οχτώ κινητά τηλέφωνα,
  • Ένα ρολόι χειρός,
  • (800) ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του 30χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά, επτά κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία αποδόθηκαν στους
ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

 Επίσκεψη αναπληρωτή περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.  ΜΠΑΡΗΣ Θεόδωρος, συνοδευόμενος από την  προϊσταμένη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης κ. ΜΑΝΕΣΗ Νικόλαο, ενώ παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής
Ελλάδας Υ/Α (ΥΓ) ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων θέματα συνεργασίας  μεταξύ της αστυνομίας και των φορέων της εκπαίδευσης ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς και αμφίδρομης επικοινωνίας