«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν χθες οχτώ ημεδαποί στο Αγρίνιο για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή


(Παρουσίαση της υπόθεσης από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.)
 Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων, που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, λόγω της χθεσινής διεξαγωγής δύο ημιτελικών αγώνων Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) γυναικών
Οι δράστες κινούνταν με αυτοκίνητα προς το Αγρίνιο, προκειμένου...
να παρακολουθήσουν έναν από τους δύο αγώνες
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, κράνη, ξύλινα κοντάρια και κουκούλα τύπου ( full face )
 Από ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (90) ξύλινα καδρόνια, (6) εμπρηστικούς μηχανισμούς και (3) δακρυγόνα
Δύο ομάδες από (150) φιλάθλους διαφορετικών ομάδων, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και απομακρύνθηκαν ασφαλώς από την περιοχή
Χθες (28-03-2015) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, ελήφθησαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, αυξημένα αστυνομικά μέτρα, λόγω της διεξαγωγής της Γ’ φάσης (Final Four) του Κυπέλλου Ελλάδος Πετοσφαίρισης Βόλεϊ γυναικών.
Ειδικότερα, ενόψει του σημερινού τελικού, χθες είχαν προγραμματιστεί οι ημιτελικοί μεταξύ των ομάδων Α.Ο.Ν. Πανναξιακός – Α.Ο. Παναθηναϊκός και Γ.Σ.Κ. Ηρακλής – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Σημειώνεται ότι για τους αγώνες αυτούς είχε εκδοθεί - δημοσιοποιηθεί σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, για απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων και μη διάθεση εισιτηρίων στα αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, είχε εκδοθεί περιορισμένος μόνο αριθμός ονομαστικοποιημένων εισιτηρίων.
 Πιο συγκεκριμένα, κατά τη λήψη των αστυνομικών μέτρων, χθες πρώτες πρωινές ώρες (05:15 περίπου), εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ομάδα (150) περίπου φιλάθλων, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει τριάντα (30) περίπου οχήματα έξω από το Πανεπιστήμιο της πόλης του Αγρινίου και μετέβαιναν πεζοί στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για φιλάθλους, οι οποίοι είχαν αφιχθεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον δεύτερο ημιτελικό, χωρίς όμως να κατέχουν εισιτήρια. Η ομάδα αυτή περιορίστηκε και συνοδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθεί ασφαλώς από την περιοχή.
Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα (09:00 περίπου), στην ευρύτερη περιφέρεια, εντοπίστηκε, κατά τη διάβασή της από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, άλλη ομάδα (150) περίπου φιλάθλων, επιβαίνοντες σε τριάντα δύο (32) οχήματα. Τα οχήματα αυτά ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ματσούκι, εννέα (9) χλμ. περίπου έξω από την πόλη του Αγρινίου, και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιλάθλους διαφορετικής ομάδας, που είχαν αφιχθεί για να παρακολουθήσουν τον πρώτο ημιτελικό.
Και στη περίπτωση αυτή, οι φίλαθλοι, οι οποίοι επίσης δεν κατείχαν εισιτήρια, περιορίστηκαν και συνοδευόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποχώρησαν ασφαλώς από την περιοχή.
Κατά τον έλεγχο που προηγήθηκε στα ανωτέρω οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο (2) εξ αυτών:
  • (3) ξύλινα κοντάρια,
  • (8) κράνη,
  • (1) κουκούλα τύπου full face,
  • (1) ζευγάρι δερμάτινα γάντια.
Οι επιβαίνοντες στα οχήματα αυτά, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή. Πρόκειται για οχτώ ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 33, 28, 28, 27, 26, 20, 21 και 20 ετών.
Επιπλέον, κατά τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν περιμετρικά των χώρων, όπου κινήθηκαν οι προαναφερόμενες ομάδες φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (90) ξύλινα καδρόνια,
  • (6) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και
  • (3) δακρυγόνα.
Τα παραπάνω ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – κατόχων τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
Από την αλληλουχία των γεγονότων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αφιχθέντων ατόμων και το βαθμό επικινδυνότητας των κατασχεθέντων αντικειμένων, αναδεικνύεται σαφής πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων και ενδεχόμενης συμπλοκής μεταξύ φιλάθλων, που απεφεύχθησαν από τις συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων. 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ