«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Ε.Κ. Αγρινίου για απόφαση συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. και πολλές άλλες παροχές έχουν συρρικνωθεί (κοινωνικός τουρισμός κ.α.) ή καταργηθεί (οικογενειακά επιδόματα, κατασκευαστικό έργο του πρώην Ο.Ε.Κ. κ.λ.π.)  η πλειοψηφία του οργανισμού (Ο.Α.Ε.Δ.) αποφάσισε να δώσει στην κυβέρνηση 120 εκ. ευρώ με τη μετατροπή των ταμειακών διαθεσίμων σε κρατικά «ρέπος»...
 
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με κυβερνητική εντολή , όπως και σ’ άλλους οργανισμούς, και ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων ( ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Δ.  Οι εκπρόσωποι από τη Γ.Σ.Ε.Ε. ψήφισαν «παρών»,  βάζοντας και τη δική τους  πλάτη στην απόφαση αυτή , ενώ ο εκπρόσωπος του ταξικού κινήματος ψήφισε κατά της απόφασης  εκφράζοντας τις απόψεις του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά .
Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει την απόφαση αυτή , η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτικών  ομίλων και τη ρευστότητα του Δημοσίου προς τους λεγόμενους δανειστές , συνεχίζοντας έτσι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ  κ.α. , την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. που αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .
Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν σε τέτοιες αντεργατικές αποφάσεις   και συνολικά στην αντιλαϊκή  πολιτική , διεκδικώντας  την κάλυψη  των απωλειών που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ε.Ε. , των μονοπωλίων  και των κυβερνήσεών τους  και να τις ανατρέψουν με τους αγώνες τους.
Να παλέψουν για νέες διεκδικήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.
Αγρίνιο 27/3/2015
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.